VIŠE OD 7000 KUNA

Pavić objavio uplatnicu: ‘Vratio sam novac koji sam potrošio na poklone, imao sam dobru namjeru‘

Osobnom je karticom kupovao vina, parfeme i dezodoranse, a potom od Ministarstva tražio refundaciju tih troškova
Marko Pavić
 Goran Mehkek/Cropix

Marko Pavić, novopečeni saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU, upravo je objavio da je na račun Ministarstva vratio 7.051,59 kuna koje je potrošio na protokolarne poklone za koje je tražio refundaciju.

Na svom je profilu Pavić napisao:

- Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.

Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme, napisao je Pavić.

image
Uplatnica, Marko Pavić

Kako je otkrio portal Telegram, Pavić je osobnom je karticom kupovao vina, parfeme i dezodoranse, a potom od Ministarstva tražio refundaciju tih troškova.

Telegram je objavio fotografiju računa na kojem se jasno vidi da je Pavić u Mulleru i Vrutku potrošio više od 7.000 kuna na parfeme, toaletne vodice, dezodoranse i za čak 36 butelja vina.

O čemu se radi, objasnio je sam Pavić.

- S obzirom na to da najviša razina nije sudjelovala na konferenciji u Zagrebu, mi smo odlučili poslati poklone poštom. Ja sam se osobno htio zahvaliti svima koji su sudjelovali. Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027. - pravdao se Pavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:24