‘NAJLAKŠI TEST IKAD‘

Pavić Šimetin o testiranju učenika: Djeci je zabavno, to je radosnih 15 minuta iščekivanja u obitelji

Govoreći o rezultatima kampanje za cijepljenje zamjenica ravnatelja HZJZ-a kaže kako nismo ni mogli očekivati bolji odaziv

Ivana Pavić Šimetin

 Darko Tomas/cropix

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin za Dnevnik N1 televizije komentirala je novu strategiju cijepljenja, kao i samotestiranje učenika.

'Ne bi trebalo ni govoriti da je to nova strategija. Danas smo samo govorili o tome što možemo poboljšati', kaže Pavić Šimetin na pitanje što je novo u strategiji. Zdravstvene ustanove su, dodaje, napravile lavovski posao.

Ona kaže kako starije građane koji se nisu cijepili želi motivirati na cijepljenje, i to cijepljenjem u kućama, i drive in cijepljenjem. Na pitanje tko će cijepiti po kućama, Pavić Šimetin kaže kako to mogu raditi liječnici obiteljske medicine u kućnim posjetima te da kroz mobilne timove žele postati dostupniji građanima.

Govoreći o rezultatima kampanje za cijepljenje, zamjenica ravnatelja HZJZ-a kaže kako, s obzirom na iskustva koja imamo s cijepljenjem inače, nismo ni mogli očekivati bolji odaziv od onoga koji imamo.

'Mislimo da nije moguće, da bi se ostvario obuhvat cijepljenja koji imaju neke druge zemlje, poput Portugala, a to je velika šteta za Hrvatsku jer s takvim zemljama se takmičimo u turističkoj sezoni', kaže.

'Ne očekujemo da bismo mogli imati odaziv na cijepljenje u tako velikim postotcima, ali još nekoliko postotaka bismo mogli dobiti', govori.

Na pitanje o novom sloganu za testiranje učenika, kaže kako su htjeli napraviti kombinaciju činjenice da djeca stalno rade testove i da treba reći istinu, da to nije težak test.

'Najlakši test ikad. I to nam je slogan pa će škole izabrati koji im je draži. Ovo je vrlo jednostavan test. To nije težak test, djeci je vrlo često i zabavan, vrlo rado čekaju rezultat, to je jedno iščekivanje u obitelji, 15 radosnih minuta. U tom smislu bi više voljeli da se gleda nego na ove neke druge načine', zaključila je Pavić Šimetin za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:04