VELIKA ŠKRTICA

Pazite da vas ne udari vozač s ovim osiguranjem. Šanse da ostanete bez odštete su 25 posto

Analizirali smo koliko iznose prosječne police u sedam osiguravajućih društava, ali i koliko često kuće odbijaju isplatiti odštetu

Prosječne police razlikuju se od osiguranja do osiguranja, jednako kao i prosječni iznosi isplaćenih šteta

Tržište auto-osiguranja je kao bojno polje – samo u 2022. godini, prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, prodano je 2.7 milijuna polica vrijednih čak 409 milijuna eura pa ne čudi što na njemu vlada tolika konkurencija.

Velike su razlike između prosječnih iznosa polica ili pak odšteta, ali za mnoge i ono zanimljivije – velike su razlike i u mogućnosti da vam osiguravatelj odbije isplatiti naknadu štete što se, ovisno o vrsti osiguravatelja, kreće od pet pa do čak 25 posto.

Video pogledajte ispod

Jednostavnije rečeno, s nekim vam se vlasnicima osiguranja jednostavno ne isplati sudariti, iako se većina vozača odnosno vlasnika vozila vodi za onom dobrom starom, da odabiru policu osiguranja s kojom će najviše uštedjeti.

Velika Škrtica pripremila je kratki video vodič kroz police sedam najčešćih osiguravatelja na domaćem tržištu te izvukla statističke podatke po osiguravajućim kućama koji će vam olakšati odabrati najbolju opciju za sebe.

Ukupno je za štete na temelju obveznog osiguranja lani isplaćeno 221,7 milijuna eura, što je 16,1 posto više nego u prethodnoj godini, s prosječno isplaćenim iznosom štete od 2009 eura. Lani je na tržištu poslovalo ukupno deset društava za osiguranje koja su se bavila obveznim osiguranjem, a svi su oni godinu zaključili s rastom premije.


Imate prijedlog za Veliku Škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:48