ŠEF SDP-a

Peđa Grbin: Vidim da se Plenković uzjogunio zbog Milanovićevih objava i traži da ‘zucnem‘. Pa evo...

‘Gospodine Grbin, zašto šutite? Odobravate li ovakve divljačke i vulgarne napade na Pupovca?‘, rekao je ranije Plenković
Peđa Grbin
 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković danas je nakon tematske sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća rekao kako se zbog recentnih istupa predsjednika Zorana Milanovića može govoriti o njegovom opozivu, iako to neće proći, budući da je za to potrebna dvotrećinska većina u Saboru. Premijer je pritom prozvao Peđu Grbina i Joška Klisovića zašto se ne oglašavaju o "divljačkim i vulgarnim napadima na Milorada Pupovca" od strane predsjednika države.

- Ja se pitam, gospodine Grbin, Klisović,Miljević, zašto šutite? Odobravate li ovakve divljačke i vulgarne napade na Pupovca? Da vas čujem, zucnite - rekao je Plenković.

Nekoliko sati nakon Plenkovićeve prozivke oglasio se šef SDP-a Peđa Grbin koji je na Facebooku napisao kratku poruku koju:

- Vidim da se Plenković uzjogunio zbog objava Predsjednika Republike i traži da "zucnem" pa evo: da, PRH je oštar u izjavama, ponekad i bezobrazan. Ali, između Predsjednikovog bezobrazluka i HDZ-ovog lopovluka, bezobrazluk mi daleko manje smeta - rekao je Grbin.

Grbin se na izjave Plenkovića osvrnuo i u Pregradi gdje je podupro kandidaturu gradonačelnika Marka Vešligaja (SDP) za još jedan mandat, nakon čega je odgovarao na novinarska pitanja

U vezi premijerovom današnjom ocjenom istupa predsjednika Republike, rekao je da je „divljački kad 22 bolnice u Hrvatskoj imaju ograničenja u isporuci lijekova, a predsjednik Vlade ne poduzima ništa“.

Dodao je da je divljački i „kad se ljudi prijave za cjepiva kojeg nema“ i „kada stranka koja se nalazi na optuženičkoj klupi opstruira izbor predsjednice Vrhovnog suda“.

- To je problem ove zemlje, ne to što je predsjednik Republike upotrijebio možda i prejaku riječ, ocijenio je predsjednik SDP-a. Grbin je ustvrdio da predsjednik Republike ima svoj stil i da je njegov rječnik oštar, jak i katkad bezobrazan.

Komentirajući optužbe Zdravka Mamića na račun osječkoga suda, Grbin je rekao kako HDZ reagira "tek kad se nešto objavi u medijima, kad se više ne može skrivati".

Nezadovoljan je što na informacije o osječkome sudu, koje su javno objavljene, nitko nije reagirao pet mjeseci.

- Kad god nešto nije objavljeno, HDZ će se praviti da to ne postoji. Tako je i s osječkim sudom, ustvrdio je Grbin.

- To pokazuje da mi imamo državu, društvo koje je postalo talac HDZ-a, Plenkovića i njihovog modusa upravljanja, jedan koruptivan i pokvareni sustav, ocijenio je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:05