OD IZVORA DO MORA

Pedesetak volontera čistilo obale korčulanskih škoja od ambalažnog otpada

Tako su se pridružili projektu koji organiziraju Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova, u cilju zaštite vodnog bogatstva

Akcija Od izvora do mora

 Od izvora do mora

Pedesetak volontera čistilo je obale korčulanskih škoja od ambalažnog otpada. U akciji su sudjelovali i Ekološko-ronilački klub Korčula, sekcije brodara - "Korčulanski barkarijoli", KPK, taekwondo klub "Forteca"; te rukometni klub "Korčula".

Ekološka akcija organizirana u sklopu projekta Od izvora do mora je uspjela! - ponosno su poručili s Korčule, gdje su vrijedni volonteri u subotu prikupljali ambalažni otpad koji je more izbacilo na obalu korčulanskih škoja. Više od pedeset građana čistilo je obalni pojas Badije (istočna strana), Planjaka i Sutvare.

image

Akcija Od izvora do mora

Od izvora do mora
image

Akcija Od izvora do mora

Od izvora do mora

Tako su se pridružili projektu koji organiziraju Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova, u cilju promicanja zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanja na primjereno odlaganje ambalažnog otpada.

Projekt Od izvora do mora dio je dugoročnoga sveobuhvatnog plana Svijet bez otpada, kojim se tvrtka Coca-Cola, među ostalim, obvezala da će do 2030. godine prikupiti i reciklirati količinu boca i limenka koja odgovara onoj koju stavlja na tržište i da će udio recikliranih materijala u primarnoj ambalaži biti najmanje 50 posto. Također, do 2025. godine sva primarna ambalaža moći će se u potpunosti reciklirati. U proteklih 10 godina samo uporabom lakših boca Coca-Cola je smanjila ukupnu uporabu plastike za četvrtinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:32