MOGUĆI NASLJEDNIK?

Penava: ‘Nepravedno je svoditi stranku na Škoru, a razmišljati o preuzimanju DP-a je daleko prerano‘

Škorina ostavka me iznenadila, zatekla, kako god hoćete. Doznao sam iz medija za tu ostavku, rekao je
Ivan Penava
 
 Vlado Kos/CROPIX

Umjesto Darija Žepine, poziciju vršitelja dužnosti glavnog tajnika stranke Domovinski pokret preuzeo je Danijel Spajić, saborski zastupnik iz redova Domovinskog pokreta, ali i dalje je nejasno tko će naslijediti Miroslava Škoru.

Dok Mario Radić, koji sad vodi stranku, uvjerava da se neće kandidirati, opciju da preuzme DP ne odbacuje Škorina sestra Vesna Vučemilović.

Evo što o krizi u Domovinskom pokretu i mogućem preuzimanju stranke kaže saborski zastupnik i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, s kojim je razgovarao RTL.

Na pitanje je li ga iznenadila ostavka, odgovorio je: "Iznenadila, zatekla, kako god hoćete. Doznao sam iz medija za tu ostavku".

Kad su ga upitali što mu je Škoro rekao kad su se posljednji put sreli, dodao je: "S Mirom sam bio, mislim, prije jedno desetak dana u Saboru, razgovarali smo. Običan radni dan u Saboru, doista sam zatečen. Kad vam je netko drag, kad ga cijenite, uvijek vam je žao. Uvijek vas iznenadi. Da sam ranije svjedočio nekim razgovorima, da sam čuo da se nešto pripremalo, hajde nekako. Međutim, ovako je to iz neba u rebra".

Penava za RTL kaže da nema ambicije preuzeti DP: "O tome niti sam razmišljao, niti sam bio u poziciji razmišljati".

A je li danas u poziciji o tome razmišljati?

"Nisam niti danas u poziciji razmišljati. Bilo što razmišljati o ulasku u DP, o preuzimanju DP-a, mislim da je prerano, daleko, daleko prerano. Prvo se DP mora sastati, čelni ljudi i članovi, o smjeru dalje", odgovorio je.

"Ja sam s Vesnom izuzetno dobar. Ne volim komentirati ljude i njihove riječi", dodao je na pitanje što misli o opaski Vesne Vučemilović da bi, ako bi preuzeo DP, bio grobar te stranke.

"Nepravedno bi bilo prema Vesni, prema Radiću, prema svim tim ljudima na terenu, svesti Domovinski pokret na Škoru", zaključio je Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:11