NIJE BIO NAZOČAN

PENAVA O OTVORENJU UREDA ZAKLADE VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE U VUKOVARU 'Bilo bi pristojno da su me pozvali kao gradonačelnika'

 Vlado Kos / CROPIX

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji u petak nije bio nazočan otvorenju Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije jer nije dobio poziv, izjavio je kako je elementarna pristojnost nalagala da ga se pozove na događaj kao gradonačelnika Vukovara.

"Mislim kako bi osnovna pristojnost bila da kao gradonačelnik dobijem poziv, ali se to nije dogodilo", kazao je novinarima Penava koji nije bio pozvan niti u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar na potpisivanje sporazuma o preventivnim sistematskim pregledima hrvatskih branitelja te memorijalno-edukacijske djelatnosti sa svrhom promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

"Kada je riječ o ugovorima, pozdravljam svaki novi ugovor i ulaganje ali mislim kako bi puno bolje bilo da smo imali nekakve ugovore za radna mjesta kako bi omogućili ostanak mladih ljudi u Vukovaru i Slavoniji", kratko je komentirao Penava.

Otvorenju Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije i potpisivanju sporazuma u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar nazočan je bio premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s nizom ministara.

Na upit o izostanku Penave, koji je nedavno istupio iz HDZ-a i priključio se Miroslavu Škori, Plenković je odgovorio kako je to stvar organizatora, a ne njega.

Iz Uprave Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije rečeno je kako su na otvorenje Ureda Zaklade bili pozvani samo oni koji su bili aktivno uključeni u njezino osnivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2022 19:49