ŠEF DP-A

Penava poslao oštru poruku Vladi: ‘Da smo u Domovinski rat išli s ovakvim vodstvom države...‘

‘Što se krvlju brani, ne pušta se lako‘, poručujem Vladi, a vama narode poručujem: ‘Ostani na rodnoj grudi, ljubi je i hrabar budi!‘‘

Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, poslao je oštru poruku Vladi RH i pozvao narod na skup Domovinskog pokreta ‘Ustani i ostani!‘ koji će se održati u Slavonskom Brodu 3. lipnja 2023. godine.

Njegovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

- Hrvatska je danas zemlja velikih neostvarenih potencijala i nedoraslog vodstva. Da smo u Domovinski rat išli s ovakvim vodstvom države i ovakvom vlašću, danas ne bi bilo Hrvatske i situacije Domovinskog rata gdje nismo imali nikoga, ali smo imali sebe, svoju vjeru, svoj optimizam, svoju nadu. Hrvatska danas živi obrnutu stvarnost. Priznata je članica svega i svačega, ali je izgubila sebe. Izgubila je svoj domovinski duh, izgubila je svoj pobjednički mentalitet. Što vrijedi najljepše more, najbolji hrast, najbogatija zemlja, nafta, plin, najljepša jezera, bogate rijeke kada se jednom odrekneš sebe, svojih predaka, svojih žrtava, svojih generala, svoje vjere, svoje kune. Posljedice su strašne. Samo u demografskom smislu, u zadnjih 12 godina, izgubili smo 29 puta više ljudi nego što je poginulo tijekom pet godina velikosrpske agresije na Hrvatsku. Zašto je to tako? Zašto pokraj našeg bogatstva jedemo tuđu hranu, pijemo tuđe mlijeko? Zašto su nam polja neobrađena, šorovi i sokaci pusti, a sela prazna?

Što kažu statistike? Imamo najnižu samodostatnost u Europskoj uniji i po svemu smo najgori. Predsjednik Vlade se hvali da smo među 15 najrazvijenijih zemalja, a po svemu životnom i bitnom smo najgori. Hladno poručuje ‘auf Wiedersehen‘ kako saborskim zastupnicima, tako i 413.000 građana koji su otišli.

Iako znam da vladajuće u Hrvatskoj baš briga, hoćemo li napustiti svoje domove, Slavoniju i Hrvatsku, kao da nikada ovdje nismo živjeli i otići u tuđinu, njima moram poručiti: - Što se krvlju brani, ne pušta se lako, a vama poručujem: - Ostani na rodnoj grudi, ljubi je i hrabar budi!

Danas kada imamo svoju zemlju, svoju slobodnu i samostalnu Hrvatsku za koju su se naši branitelji borili i ginuli, sada je prilika da se zajedno izborimo za bolju Hrvatsku. Za Hrvatsku slobodnog čovjeka i sretnih ljudi, za Hrvatsku u kojoj se radi i dobro živi, za Hrvatsku i njezino selo koje proizvodi hranu za svoje potrebe, pa i za izvoz. Za Hrvatsku u kojoj se rađaju djeca za Hrvatsku okrenutu prema budućnosti, ali svjesni svoje tradicije, vjere, kulture i jezika. To je Hrvatska kakvu želimo i za kakvu se borimo! I zato je moja poruka svima: - ‘Ustani i ostani! - stoji u priopćenju koje potpisuje Domovinski pokret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 09:49