ZBOG PLJAČKE INE

Penava pozvao Vladu i Plenkovića da podnesu ostavke: ‘Kradete u milijardama, tome nema kraja‘

‘Kad netko usred rata dobije plin po 19 eura, a prodaje ga po 210 eura onda je to ratni zločin, u domeni ratnog profiterstva‘

Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava pozvao je u ponedjeljak premijera Andreja Plenkovića i Vladu da nakon najnovije afere i pljačke u Ini odmah podnesu ostavke.

Penava je na konferenciji za novinare ocijenio kako su omjeri pljačke od milijardu kuna zaprepašćujući, ali to nije nastalo preko noći, već o tome "moramo razmišljati kao o mentalnom sklopu, koji je očigledno predugo na vlasti".

"Kad netko usred rata dobije plin po 19 eura, a prodaje ga po 210 eura onda je to ratni zločin, u domeni ratnog profiterstva. To je iznos koji vrijedi poput polovine Pelješkog mosta ili dva nova američka aviona F-35 na hrvatskom nebu", kazao je Penava.

Podsjetio je i na druge afere povezane s dužnosnicima HDZ-a, poput "afere Vjetroelektrane" i Josipe Rimac, te "afere Software" i bivše ministrice Gabrijele Žalac, ocijenivši kako se "afera poticaji", u režiji HDZ-a i SDSS-a, u kojoj su osumnjičeni bivši potpredsjednik Vlade Boris Milošević i bivši ministar Darko Horvat, "danas čini kao dječja igra".

Ako netko nakon ovoga još uvijek misli da je HDZ Andreja Plenkovića domoljubna stranka, dodao je, taj doista ima problema s realnom prosudbom.

"Hrvatska je bez vas moderna i napredna zemlja, u kojoj ima dovoljno sredstava za sve, ali vaše apetite ne može zadovoljiti nitko jer kradete u milijardama, i tome nema kraja", poručio je Penava HDZ-ovcima.

Smatra kako je u toj priči abolirano jedino obično članstvo HDZ-a, ali i njima je vrijeme da "otvore oči", a Plenković i njegova Vlada trebaju momentalno podnijeti ostavke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:29