BIZARNO

PENAVA SAZVAO PRESSICU, KASNIO 15 MINUTA, PA SE ZADRŽAO DVIJE MINUTE Žestoko je napao Plenkovića zbog jedne izjave: 'To sam shvatio kao prijetnju'

 
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava održao je konferenciju za medije na koju je kasnio petanest minuta da bi se vrlo kratko osvrnuo na izjave premijera Andreja Plenkovića o tvrtki Borovo.

Naime, Plenković je uoči raspuštanja Sabora kazao kako Borovo u Vukovaru radi zahvaljujući radu Vlade i kako tu poruku šalje upravo gradonačelniku Vukovara, a Penava je na konferenciji kazao da je isključivo država odgovorna za tu tvrtku.

- Tvrtka Borovo u državnom je vlasništvu i za nju je odgovorna ova Vlada. Ova vlada i ova država postoje prije svega angažmana grada Vukovara i njegovih stradalnika i da to nikada ne zaboravi ni on, niti jedna druga Vlada - poručio je Penava odgovorivši Plenkoviću.

Kazao je da je komentar premijera shvatio kao prijetnju te istaknuo kako su prijetnje tipa 'lezite dolje' za Vukovarce prošlost.

Penava tijekom svog obraćanja nije otkrio s kim namjerava izaći na predstojeće parlamentarne izbore iako pregovara s Miroslavom Škorom te bi mogao biti novo lice na listi šefa Domovinskog pokreta, no o tome će govoriti, kako je poručio, na konferenciji za medije u srijedu u 10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:58