OBRAĆANJE GRADONAČELNIKA

Penava u povodu Dana grada: ‘Moglo se i moralo učiniti puno više za razvoj Vukovara‘

‘Je li grad Vukovar trebao biti još razvijeniji nego danas, mislim da je mogao i morao...‘

Ivan Penava
 

 Sasa Buric/Cropix

U povodu Dana grada, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je u utorak kako se, načelno govoreći, može reći da su građani Vukovara danas zadovoljni, no i dodao da se puno više moglo i moralo učiniti za njegov razvitak i napredak.

"Naravno, imamo u sebi taj jedan osjećaj nepravde iz razloga što su neke stvari trebale biti riješene. Vidjeli smo to i jučer za obilježavanja masakra u Borovu Selu, a opominju nas i ovi bijeli križevi na groblju. Je li grad Vukovar trebao biti još razvijeniji nego danas, mislim da je mogao i morao", poručio je Penava.

Građani Vukovara obilježavaju Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva među kojima grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom, predsjednika Republike na čelu s umirovljenim general pukovnikom Marijanom Marekovićem, Hrvatskog sabora koje je predvodio saborski zastupnik Nikola Mažar te Vlade na čelu s saborskom zastupnicom Marijanom Balić.

Počast stradalima u obrani Vukovara polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odalo je i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije te gradova prijatelja Vukovara.

U izjavi nakon polaganja vijenaca, Penava je rekao i kako je danas u Vukovaru, unatoč svemu, lijepo živjeti te da Vukovarci vole živjeti u svome gradu.

Po riječima vukovarskog gradskog vijećnika, saborskog zastupnika Nikole Mažara Vukovar je iz dana u dan sve ljepši.

"Ono što je najbitnije, prošle godine smo imali najveći broj novorođene djece u zadnjih dvadeset godina, imamo povećanje broja djece u vrtićima i osnovnim školama, a došlo je i do otvaranja novih 1200 radnih mjesta u posljednjih pet godina što govori da djeluju sve one mjere koje poduzima Vlada kao i regionalna i lokalna vlast", kazao je Mažar.

U povodu Dana grada Vukovara u Hrvatskom dom bit će održana i svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj će nazočiti i predsjednik RH Zoran Milanović. On će prethodno vijenac položit i svijeću zapalit kod spomen obilježja 12 redarstvenika u Borovu, čija je 31. godišnjica ubojstva obilježena 2. svibnja, dok će u popodnevnim satima u vukovarskom Vodotornju uručiti odlikovanja vukovarskim braniteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2022 11:29