RADNIČKA FRONTA

Peović ima ideju za ostanak Megglea: HBOR da beskamatni kredit, radnici odaberu upravljački model

Neka beskamatnim kreditom HBOR-a osiguraju financiranje i sve logističke uvjete za nastavak proizvodnje, poručila je
Katarina Peović
 Darko Tomas/Cropix

Jučer je snažno odjeknula vijest da je Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj donijela odluku o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj uz gašenje proizvodnje s otkazima za 160 radnika i 200 kooperanata koji su ih opskrbljivali sirovim mlijekom.

Novoizabrana saborska zastupnica Katarina Peović, članica Radničke fronte, na Twitteru je predložila svoj plan za nastavak proizvodnje u Meggleu.

- Ako je HDZ-u zaista stalo do 160 radnika Megglea i domaće proizvodnje mlijeka neka beskamatnim kreditom HBOR-a osiguraju financiranje i sve logističke uvjete za nastavak proizvodnje, a radnici da izaberu upravljački model. Ili je bolje da sve propadne pa da mlijeko samo uvozimo, napisala je.

Podsjetimo, Grad Osijek ocijenio je kako nadu ulijeva odgovor te tvrtke da će postupati odgovorno prema radnicima i osigurati im kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu.

Predstavnike radnika te tvrtke su pozvali na sastanak. Očekuju kako će se odazvati pozivu. Grad vjeruje da ako inicijative za nastavak rada Megglea u Osijeku ne budu dale zadovoljavajući rezultat, da bi otpremnine radnicima mogle biti poticaj da "svojim znanjem, vještinama i sposobnostima pokrenu vlastiti posao".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:57