‘RIGIDNA KAZNA‘

Peović: ‘Moja kritika vladajućih pogodila je u sridu, zato me Jandroković izbacio iz Sabora‘

Arbitracija koju imamo u sporazumu o Ini, upozorila je, dovest će nas do toga da ćemo plaćati desetke milijardi kuna

 Katarina Peović

 Damjan Tadic/Cropix

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović, koju je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon prepirke na dva dana isključio iz sudjelovanja na plenarnoj sjednici, ustvrdila je u četvrtak da je njena kritika vladajućih pogodila ‘u sridu‘ pa je zato dobila toliko rigidnu kaznu.

„U svom sam govoru upozorila da je u Hrvatskoj riječ o strukturalnom i sistemskom, a ne pojedinačnom, individualnom kriminalom činu, u što nas cijelo jutro HDZ-ovci pokušavaju uvjeriti. Tvrde da kriminalni čin u Ini ima ime i prezime, a ja sam im dala nekoliko primjera koji pokazuju da je riječ o strukturalnoj korupciji i kriminalu”, rekla je novinarima u Saboru.

Dodala je i kako tu nije riječ samo o ukradenoj milijardi kuna.

Arbitracija koju imamo u sporazumu o Ini, upozorila je, dovest će nas do toga da ćemo plaćati desetke milijardi kuna.

"Nazvala sam ih kvislinzima zato što mnogi u Europi razvrgavaju takve bilateralne ugovore koji imaju klauzulu o međunarodnim arbitražama, o čemu naša Vlada uopće ne razgovara niti to namjerava učiniti, iako su te arbitraže protuustavne", istaknula je.

„Naša Vlada je kvislinška, na što su se naljutili. Spomenula sam i Zakon o radu po kojem će svi radnici izgubiti 30 posto plaće u trenutku kada poslodavac odluči da je riječ o izvanrednim uvjetima bez obzira na to hoće li doći do pada njegova poslovanja, što ih je također naljutilo”, ustvrdila je Peović.

Mi imamo autokolonijalnu Vladu, a način na koji Jandroković vodi sjednice je uistinu nasilan, smatra zastupnica.

„Mislim da se do sada nije dogodilo da zastupnik na dva dana bude isključen iz rada sjednice, a to samo govori da je moja kritika pogodila ‘u sridu‘, pa se onda ušutkava, laže i pokušava zabraniti govor onome tko upućuje oštru kritiku. Zato je kazna toliko rigidna”, zaključila je Peović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:31