ZAŠTIĆENI SVJEDOK

'PERKOVIĆ JE HTIO UBITI I MENE! STRPAT ĆU GA U ZATVOR' Hrvatski emigrant je krunski svjedok protiv bivših šefova Udbe

 Zoran Paškov/Goran Mehkek/CROPIX

Hrvatski emigrant Petar Penava jedan je od glavnih svjedoka koji će se pojaviti na suđenju Perkoviću i petorici šefova bivše jugoslavenske tajne policije Udbe zbog ubojstva 22 hrvatska emigranta, uključujući i Stjepana Đurekovića koji je likvidiran sjekirom i hicima iz vatrenog oružja.

Penava, koji je kasnije postao i djelatnik SIS-a, raspolaže brojnim dokazima o umiješanosti Josipa Perkovića u mnoge likvidacije hrvatskih emigranata, piše Slobodna Dalmacija.

'NE MIJENJAMO ZAKON ZBOG PERKOVIĆA. SAMO ČISTIMO TUĐE SMEĆE STARO 20 GODINA' Premijer Milanović o izručenju Njemačkoj

Penava najavljuje kako će govoriti "bez dlake na jeziku", jer je došlo vrijeme kada udbaši i njihovi pomagači više nisu zaštićeni pa moraju odgovarati za zlodjela koja su počinili na nedužnim Hrvatima, koji su samop voljeli svoju domovinu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija , Penava već duže vrijeme uživa zaštitu njemačkih policijskih tijela, koja se plaše da ga netko kao važnog svjedoka ne bi likvidirao.

- Perković je htio ubiti i mene tih godina, a s tim zadatkom je i osobno stigao u Njemačku. Nedavno su me "produžene ruke bivših djelatnika Udbe" optužile preko svojih poltrona da sam podmetnuo eksploziv u kninskoj vojarni, kao i poslao paket-bombu u Berlin kad je u posjetu bio Ivo Josipović - kaže Penava.

EKSKLUZIVNO: TAJNI PLAN ZA BIVŠEG ŠEFA UDBE Vlada spašava Perkovića od istrage njemačkog suda?

- Njemačke obavještajne službe znaju za tu podvalu hrvatskih udbaša i ja sam na slobodi u ovoj zemlji, a ne vjerujem da će to uskoro biti Josip Perković i njegova petorica suradnika, koja su kriva i znaju o likvidacijama velikog broja emigranata na teritoriju Njemačke - poručio je.

- Morat će odgovarati na pitanja njemačkih istražitelja koji, zahvaljujući dokumentaciji slovenske Udbe, imaju snažne dokaze tko je i kada likvidirao nedužne ljude u Njemačkoj - kazao je Penava, koji najavljuje kako će Perkovića smjestiti iza rešetaka u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:27