StoryEditor
‘DOSTA PLJAČKE‘

Pernar i Sinčić predali liste: ‘Mi smo se razišli isključivo zbog osobnih razloga‘

Pernar i Sinčić razišli su se prije godinu dana zbog svađe oko toga tko će ići u Europski parlament
Ivan Pernar, Ivan Vilibor Sinčić
 
 Damjan Tadic/Cropix

Koalicija okupljena oko Živog zida i stranke Promijenimo Hrvatsku, na platformi pod nazivom „Dosta pljačke", predala je u nedjelju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za parlamentarne izbore, uz poruku da će se boriti protiv svih oblika pljačke Hrvatske.

„Platforma 'Dosta pljačke' noćna je mora HDZ-u, SDP-u i njihovim satelitima i kriminalcima i lopovima koji uništavaju zemlju i raseljavaju narod, devastiraju duh i imovinu”, ustvrdio je nakon predaje lista predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić te najavio kako će se boriti protiv svih onih koji rade na štetu naroda.

Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku upozorio je kako nas na jesen čekaju nova otpuštanja radnika i novi val blokiranih, te pozvao građane da glasaju za platformu koja nudi rješenja.

Koaliciju „Dosta pljačke” čine uz Živi zid i stranku Promijenimo Hrvatsku, Nezavisna lista Stipe Petrine, Hrvatska stranka Stjepana Radića, Akcija mladih, Hrvatska stranka svih Čakavaca, Kajkavaca i Štokavaca, te Stranka Ivana Pernara.

Naime, Ivan Pernar u subotu je objavio da se pomirio sa Sinčićem i da skupa izlaze na parlamentarne izbore. 

Pernar i Sinčić razišli su se prije godinu dana zbog svađe oko toga tko će ići u Europski parlament.

„Kolega Pernar i ja nikada nismo imali političkih ili programskih razmirica već je to isključivo bilo na osobnim odnosnima, a ne smije se dozvoliti da osobni odnosi ugroze budućnost Hrvatske”, komentirao je Sinčić pomirdbu s Pernarom.

Sinčić je dodao kako na izborima 5. srpnja očekuje bolji rezultat nego prije četiri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:22