LEXI PREKIPJELO

Pernar izbačen s jedrilice: ‘On je divlji rasist koji voli Hitlera! Iskrcat ću ga s broda!‘

‘Stalno podbacuje. Uopće nije koristan. Više je teret nego pomoć. Još uvijek moram sama odraditi 95 posto svih poslova oko jedrenja‘

Ivan Pernar i Lexi

 Instagram/sv1wildchild

Poduka iz jedrenja za Ivana Pernara je naprasno završila. Naime, kako je u svojem blogu opisala kapetanica Lexi, Ivan je svojim rasističkim i homofobnim stavovima i komentarima prevršio svaku mjeru pa je i tolerantnoj Kanađanki prekipjelo te ga je odlučila iskrcati s jedrilice čim joj se za to pruži prilika.

Kako je napisala u svom blogu, Ivan stalno govori o traženju istine i crvenoj i plavoj piluli te konstantno traži da ga se opisuje u najboljem mogućem svjetlu.

Međutim, kako kaže Lexi, takva vrsta političke korektnost njoj nimalo ne leži.

Kazala je kako su je tijekom Pernarova boravka na jedrilici pokušali kontaktirati mnogi Hrvati koji su bivšeg saborskog zastupnika opisali kao jedno veliko dijete. Lexi kaže kako u toj ocjeni nisu pogriješili.

No ono što ju je najviše razljutilo i razočaralo je to što je otkrila da je Pernar, kako kaže, 'divlji rasist'.

'Njegove rečenice često počinju s '...crnci', ili kaže 'u društvu s crncem se nikada ne možeš opustiti', stalno spominje i citira Hitlera, govori da su Židovi krivi za ovo ili ono, 'holokaust je samo židovska propaganda', 'ropstvo je bilo samo crnačka propaganda' i slično', kaže Lexi.

'Istina je! Član moje posade je rasistički sociopat koji voli naciste!'

'Kad god se nasmije nečemu što je vidio na svom mobitelu ili računalu, naučila sam ne pitati ga o čemu se radi jer već unaprijed znam da je u pitanju najuvredljivija rasistička stvar koju možete zamisliti', kaže Lexi.

'Mislim da je Hrvatska to već znala. Dakle, osim što mi je lagao o svojim ekstremnim prehrambenim potrebama, skrivao je svoje sulude ideje i uvjerenja te činjenicu da je narcis. Nekoliko puta je rekao gadne stvari o gejevima, iako zna da sam biseksualna. Bila sam jasna s njim: začepi ili odlazi. Vjeruj u što god želiš, ali zadrži mržnju za sebe', kaže Lexi o Pernarovim stavovima.

Ni kad su u pitanju njegove mornarske vještine, Lexi nije oduševljena.

'Stalno podbacuje. Uopće nije koristan. Više je teret nego pomoć. Još uvijek moram sama odraditi 95 posto svih poslova oko jedrenja. Ne bavi se plovidbom, ne obraća pažnju, nije proaktivan i nije prisutan u trenutku, uvijek je na telefonu ili izgubljen u svojim mislima. Gotovo da uopće ne primjećuje moje postojanje ili brod', kaže Lexi te dodaje kako ju je Pernar nedavno preko telefona tračao s jednom Slovenkom koju oboje poznaju. Osim toga, nekoliko se puta izderao na svoju skipericu i učiteljicu.

Zbog svega navedenog, Pernarovo jedrenje će naprasno završiti jer ga Lexi planira iskrcati čim se za to ukaže prilika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:41