JOŠ IMA IZBORA?

PERNAR JE AKTIVAN OD RANOG JUTRA Zastupnik ŽZ-a prognozira Sinčićeve poteze: 'Daj Bože da ne bude tako, ali bojim se da će odabrati raskol stranke'

 
 Damjan Tadić / CROPIX

U srijedu kasno navečer saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar na Facebooku je objavio da je obavio razgovore s Vladimirom Palfi i Ivanom Sinčićem, zatraživši pritom od Palfi ostavku.

- Upravo sam razgovarao s Vladimirom Palfi i Ivanom Sinčićem, rekao sam joj da je nakon sve štete koju je napravila ostavka u Glavnom odboru stranke jedini moralni čin koji u ovom trenutku može učiniti. Rekao sam joj da ima vremena do sutra u 10 sati i da u 11 sati sutra ujutro u Saboru radimo presicu za novinare, ovisno o njenoj odluci zavisi hoćemo li kolega Bunjac i ja ostati u Živom zidu - napisao je između ostalog.

Drama u stranci nastavlja se i u četvrtak, a konačne će se odluke donijeti tijekom jutra, najavio je Pernar. Već nešto prije pola osam sati ujutro ponovno se oglasio na Facebooku i napisao:

- Između raskola i raspada stranke s jedne strane i izlaska njegove žene iz Glavnog odbora, Sinčić će odabrati raskol i raspad stranke, daj Bože da ne bude tako, ali pribojavam se da će napraviti upravo takav izbor.

U istom tonu nastavio je i oko 8.50.

- Ne može strankom upravljati osoba koju ne podržava članstvo niti birači, Vladimira Palfi nema legitimitet i oko toga se vrti cijela rasprava.

Takav način vladanja strankom u kojem sve konce vuče osoba koju osim muža i par ljudi koje je zaposlila u stranci ili postavila na neke pozicije, nitko drugi ne podržava, nije normalna, prirodna, razumna, održiva, a samim time niti prihvatljiva, poručio je.

Potpredsjednica stranke Živi zid Vladimira Palfi, koju su stranački kolege Bunjac i Pernar prozvali za samovolju, u srijedu je izrazila uvjerenost da sukobi u stranci i međusobne optužbe ne znače kraj Živoga zida.

Ustvrdila je i da ne zna u čemu je problem, da ona nikim ne upravlja nego samo pomaže svom suprugu te da nije imala nikakvog utjecaja na rad u Saboru zastupnika Bunjca i Pernara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:53