POTPUNO SULUDO

Pernar objavio fotografiju avionske karte: ‘Idem u Zambiju, ovdje možete pratiti moj put‘

Pernar već danima na svom Facebooku postavlja difamacijske objave na račun uhićenih, ali i drugih, posvojitelja djece iz Afrike

Pernar karta

 Vanesa Pandzic/Cropix

Bivši saborski zastupnik i bivši član Živog zida Ivan Pernar poletio je iz Beča za Kairo odakle nastavlja prema Zambiji, afričkoj zemlji u kojoj se već više od dva mjeseca nalazi osmero uhićenih Hrvata.

Pernara je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova kazneno prijavila za javno poticanje na mržnju i nedozvoljenu upotrebu osobnih podataka, a on je njoj uzvratio sličnom kaznenom prijavom.

Pernar, naime, aktivno govori protiv prava transrodnih osoba te svjesno otkriva da je među Hrvatima koji su u Zambiji osumnjičeni za trgovanje djecom, jedna transrodna osoba, znajući da im time može značajno pogoršati situaciju u kojoj se nalazi jer se transrodnost u Zambiji kazneno kažnjava, kao i homoseksualnost.

image

Pernar objavio kartu

Telegram/screenshot/

Nakon niza javnih istupa Pernar je na svom Facebook profilu objavio da ga prijatelji "zaprate" na mreži Telegram, a tamo je objavio avionsku kartu na svoje ime na relaciji Beč-Kairo. Naveo je da se nalazi na putu u Zambiju te da se nada "da novinari nisu u panici zbog toga". Objavio je i kratki isječak u kojem snima ostale putnike u zrakoplovu uoči polijetanja.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić potvrdila je da je prošlog tjedna kazneno prijavila Pernara.

Iz njezina Ured su objasnili da je u obavljanju svojih poslova pravobraniteljica saznala za povrede Zakona o ravnopravnosti spolova s obilježjima kaznenih djela iz članaka "Javno poticanje na mržnju" i "Nedozvoljena upotreba osobnih podataka" Kaznenog zakona te je sukladno zakonu 13. veljače DORH-u podnijela prijavu protiv Pernara.

Pernar već danima na svom Facebook profilu postavlja difamacijske objave na račun uhićenih, ali i drugih, posvojitelja djece iz Afrike.

U utorak je izvijestio kako je podnio kaznene prijave protiv svih državljana Hrvatske koji su posvojili djecu iz DR Konga, protiv svih sudaca u Hrvatskoj koji su ovjeravali posvojenja iz DR Konga, protiv Ljubičić zbog sumnje za lažno prijavljivanje kaznenog djela te protiv saborske zastupnice Sandre Benčić zbog sprječavanja dokazivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:54