MORSKA PUSTOLOVINA

Pernar s Kanađankom jedri po Karibima, malo joj je čudan: ‘Boji se deterdženta i paste za zube, a jede kao konj‘

Bivši saborski zastupnik odlučio je naučiti jedriti, a Kanađanka Lexi koja ga je primila na jedrilicu opisuje to neobično iskustvo

Ivan Pernar i Lexi

 Youtube/Screenshot

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar ponovno se našao u središtu pozornosti, no ovaj put ne zbog svojeg političkog djelovanja, već zbog želje da ovlada vještinom jedrenja.

Kako je kazao na društvenoj mreži Telegram, prvo je želio naučiti jedriti u nekoj školi u Hrvatskoj, no oni su mu, kaže, preskupi, tečaj prekratko traje te nisu pokazali nimalo interesa za to što će Ivan Pernar kod njih učiti jedriti.

'Moja želja da svladam jedrenje trebala se ispuniti u Hrvatskoj, otišao sam na Google i zvao škole jedrenja jednu za drugom, tečajevi su im jako kratki, dva ili tri tjedna morate platiti barem 2000 eura. I to vam je samo za osnove osnova', kaže Pernar u svojoj objavi.

'Pitao sam ih ima li popusta, rekli bi da se o svemu može pregovarati osim o cijeni i tada sam shvatio da njima ne predstavlja apsolutno ništa to što će mene imati za polaznika i što ću reklamirati jedrenje kao sport, njihovu školu jedrenja, te možda potaknuti nekoga da razmisli o stjecanju nove vještine u Hrvatskoj', kaže Pernar.

image

Pernar želi naučiti jedriti

'Kad bi im rekao da sam ja Ivan Pernar, rekli bi - nama je potpuno svejedno tko si. To je bio trenutak kada sam shvatio da mi je bolje otići na Karibe i tražiti skipera koji treba pomoć i tako svladati tu vještinu. Našao sam skipericu kojoj fali muška ruka na jedrilici. U biti ona mi daje tri mjeseca besplatnog boravka na njenoj jedrilici, savladavanje svih mogućih vještina oko jedrenja, obilazak ne samo Grenade, Svetog Vincenta i Grenadina, nego i Martinika, Dominikanske republike, Bahama i drugih otočnih država. Cijena tri mjeseca Kariba je u konačnici avionska karta plus trošak onog što si kupim za jesti', napisao je Pernar koji se uskoro doista otisnuo na pučinu.

Bivši saborski zastupnik o svojim morskim pustolovinama redovito izvještava na društvenim mrežama. No još je zanimljivije to što i skiperica koja ga je povela, Kanađanka koja sebe naziva Wild Captain Lexi, o njihovim dogodovštinama piše blog te objavljuje snimke na Youtube-u i vrlo vjerno dočarava kakav je Pernar suputnik.

Tako je kazala kako je Pernar 'dobar u duši i dobra osoba' no izgleda 'da mu je teško izgovoriti slovo X jer me u prvo vrijeme zvao Leslie'.

Primijetila je i da je Pernar 'ovisan o mobitelu'. 'Sve je ok u umjerenosti, ali Ivan je iznimno ovisan o mobitelu. Izgleda da mu je pažnja na razini zlatne ribice i ako nije na mobitelu duže od minute mora ga pogledati', kaže Lexi.

'Jako je inteligentan, ali iznimno nefokusiran. Kada ga ostavim samog, kako bi radila na brodu, i kažem mu vježbaj što sam ti pokazala, on to ne radi. Odmah je na mobitelu i sve što sam mu rekla uđe na jedno uho, a na drugo izađe. Samo misli o Facebooku ili o sličnome', kaže Lexi.

Kad ga je odvela na ronjenje, njemu je to bilo zanimljivo svega nekoliko minuta.

'Unutar deset minuta, nakon što sam spustila kameru, postalo mu je dosadno i otišao je sjediti na plažu. Ne zanima ga prirodna ljepota oko njega. To mi je čudno. Ne zanima ga iskustvo, nego samo da bude snimljen kako nešto radi. Doslovce mu moram uzeti telefon kao da sam učiteljica ako želim da se fokusira na nešto ili da to napravi. Ako ga ostavim samog neće ništa napraviti, uhvati se mobitela i zaboravi sve drugo', kaže Lexi.

Dodala je i kako njezin suputnik ima 'čudna i ekstremna uvjerenja' te da sve svoje priče započinje s 'vidio sam jednom jedan video...'.

'Boji se deterdženta za suđe i neće jesti s tanjura koji su oprani deterdžentom. Boji se paste za zube i fluora u njoj. Boji se kad koristim sredstva za čišćenje površina i samo kad namiriše izbjeljivač, boji se da će odmah umrijeti. Stalno ima mobitel u rukama, ali se boji da će mu moj mobitel izazvati rak', kaže Lexi.

Osim uvjerenja, kod Pernara je ekstremna i prehrana zbog čega je tijekom putovanja već bilo trzavica.

'Jede isključivo najbolje svježe voće i povrće, bez GMO-a i mrzi hranu u konzervi. Sve mora biti bez glutena i čita sastojke svake hrane. Najizbirljivija je osoba oko hrane koja je stupila na ovaj brod', kaže Lexi.

'Kupio je više od tri paketa banana i sve ih je pojeo u dva dana prije nego što istrunu. Više ne može zadovoljiti svoje visoke standarde oko prehrane. Jede kao konj. Mislim doista jede šest puta na dan. Ako nije ništa jeo sat vremena odmah je gladan. Bio je uvrijeđen kad je vidio koliko hrana košta i gotovo ništa nije kupio u dućanu. Izgleda da ne razumije da nije u Europi. Želi čekati i kupiti jeftiniju hranu, ali ne razumijem što planira jesti do tada', piše Lexi u svom blogu.

'Njegova sposobnost da razumije informacije koje čita na mobitelu mi se čini neuravnotežena. Toliko je ekstreman u razmišljanju oko mnogih stvari i život na jedrilici usred oceana nije pogodan njegovom cilju da živi 200 godina. Često me potpuno uzruja. Postajem majka neurednom tinejdžeru kojem stalno moram prigovarati', kaže Lexi.

Opisala je i događaj kad je Pernaru dala da drži filtar za gorivo kojeg je ovaj spustio na stol nakon čega se sve prolilo po brodskoj kuhinji.

'U pet sekundi zaboravio je što radi, i spustio je filter za gorivo na stol i dizel se prolio po cijelom stolu gdje pripremamo hranu i ušao je u frižider. Zapravo je svu hranu prelio dizelom. Njegov mozak je zaboravio što radi i nešto mu je odvuklo pažnju u sekundi. To je bilo toliko glupo, ne znam kako da se nosim s njegovom pažnjom na razini zlatne ribice', kaže Lexi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 06:41