KOD STANKOVIĆA

Peruško: U Moskvi sam radio 2014. i 2015., mislim da mi je to pomoglo u upravljanju Fortenovom

Tko god bude kupio Belje, Vupik i PIK Vinkovci ostat će strateški partner Fortenove, kazao je izvršni direktor Fortenova grupa

Fabris Peruško

 Goran Mehkek/Cropix

Fabris Peruško, izvršni direktor Fortenova grupa, kazao je u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2" da je život Fortenove počeo s tri velika problema - velika zaduženost, nekonsolidirani krediti i razdrobljeno vlasništvo.

- Tko god bude kupio Belje, Vupik i PIK Vinkovci ostat će strateški partner Fortenove jer će nam biti najveći dobavljač svinjskog mesa za PIK Vrbovec. Znači taj kupac mora biti strateški prihvatljiv. On mora dati dobru cijenu i u kombinaciji toga ćemo odlučiti kome ćemo prodati. Naravno da ćemo voditi računa da taj novi kupac održava zaposlenost, da je sposoban provoditi investicije, kazao je Fabris Peruško.

Peruško se na početku emisije prisjetio vremena kada je imenovan vladinim izvanrednim povjerenikom za Agrokor. Kazao je da se nije bojao izazova posla, već ga je više mučilo koliko će taj posao utjecati na njegovu obitelj. Nije to bila, kaže, laka odluka, ali se nakon tjedna dugih razgovora iskristaliziralo da je on najbolja osoba za taj posao.

Iznio je i nekoliko osobnih podataka. Kazao je da je iz Pule, ondje je odrastao i prva je osoba u obitelji koja je završila fakultet. Preskočio je treći razred srednje škole, završio elektrotehniku, radio u dva start-upa koja su bila uspješno prodana.

- U drugome sam bio partner. Prodao sam svoje udjele, uzeo novac i investirao u to da si platim dvogodišnji MB studij u Americi, gdje sam dobio posao na MC Kenzie i počeo raditi na poslovima restrukturiranja, izjavio je Peruško.

Nakon pet godina rada u konzultantskoj kući McKinsey, dobio je posao u Moskvi.

- U Moskvi sam radio 2014. i 2015. Mislim da mi je taj posao pomogao u Fortenovi jer sam razumio socijalnu dinamiku ruskog društva- kazao je Peruško.

Nakon povratka u Zagreb, krenuo je raditi u Tisku, 35 dana nakon početka izvanredne uprave.

- Sjećam se svoja prva tjedna, gdje bi dolazio doma, legao u krevet i razmišljao: ovo nema šanse da se izvuče, kako ću ja objasniti da nisam ja kriv, da je to završilo, kako je završilo? Ulovili smo se posla, to je bio 15.5., a do 1.6. je trebalo isplatiti plaće, a novca nigdje. Zatim smo radili na svemu da se skupe novci za plaću, da se omogući da roba dođe u kioske - izjavio je, te dodao da je Tisak postao novčano pozitivan u roku šest mjeseci

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:09