GORIO OTPAD

PETAR PRIPUZ SUMNJA U PODMETANJE POŽARA U PROSTORIMA TVRTKE C.I.O.S. 'Ovo je već treći požar u kratko vrijeme, a policija još ništa nije otkrila'

 Mate Piškor/Damir Krajač / Cropix

- Morat ću podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer je ovo već treći požar u kratkom vremenskom roku, a policija još ništa nije otkrila - izjavio je jučer Petar Pripuz, komentirajući požar koji je preksinoć izbio u skladišnom prostoru kompanije C.I.O.S.

Iz Uprave tvrtke C.I.O.S. su oko 23 sata izvijestili da je požar, koji je zahvatio njihov skladišni prostor za prikupljanje i preradu otpada na Jankomiru, u cijelosti pod kontrolom te da su nadzorne kamere snimile početak incidenta. Tijekom noći je vatra potpuno ugašena.

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju da je podmetnut, navodi se u priopćenju Uprave C.I.O.S.-a. Ovo je već peti put u četiri godine da gori C.I.O.S.

U intervenciji je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca, izjavio je na mjestu događaja pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Tomislav Resman. U gašenju je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac. Pripuz kaže da je snimke nadzornih kamera, na kojima se vidi “da se dim isprva pojavio s druge strane ograde te da se nedugo kasnije razbuktao i u krugu samog skladišta”, dao prvo medijima, a tek poslije policiji.

- Tražio sam ih izvještaje s prva dva požara pa mi ih nisu htjeli dati, samo su mi rekli da su ih proslijedili Državnom odvjetništvu s kojim nisam baš u dobrim odnosima pa se po tom pitanju ništa nije poduzelo - izjavio je Pripuz. Uvjeren je da je požar podmetnut.

- Previše je slučajnosti koje povezuju sve te požare: vikend, mrak, počne iza ograde... Uvjeren sam da to netko podmeće. Šteta ovaj put nije velika, 20-ak tisuća kuna, ali to je sad preučestalo. Preksinoć se zapalio otpad koji je prevezen sa Savice, riječ je o 20 tona otpada koji je još bio vlažan jer je večer ranije pala obilna kiša - kaže Pripuz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:27