TRAŽE NOVO VODSTVO

Peternel: ‘Zagrebački DP raspušten je iz tehničkih i organizacijskih razloga‘

Naveo je da su DP-u pristupili brojni novi članovi te žele organizacijski biti spremni u slučaju raspisivanja prijevremenih izbora

Igor Peternel

 Damjan Tadic/Cropix

Vršitelj dužnosti predsjednika zagrebačkog Domovinskog pokreta (DP) Igor Peternel najavio je u utorak raspisivanje izbora za novo vodstvo te najveće stranačke organizacije koja je raspuštena "iz tehničkih i organizacijskih razloga", a novo bi vodstvo trebalo biti poznato za mjesec dana.

Želimo da se iznjedri novo vodstvo zagrebačke podružnice Domovinskog pokreta koja je, odlukom predsjednika stranke Ivana Penave, s jučerašnjim danom raspuštena iz tehničkih i organizacijskih razloga, izjavio je Peternel, potpredsjednik Gradske skupštine, na konferenciji za novinare uoči skupštinske sjednice.

Naveo je da su DP-u pristupili brojni novi članovi te žele organizacijski biti spremni u slučaju raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora. U idućih mjesec dana trebao bi biti poznat novi predsjednik zagrebačkog DP-a i predsjednici stranačkih ogranaka u svih 17 gradskih četvrti, rekao je, odbivši govoriti o mogućim kandidatima za predsjednika podružnice kojoj je sada on na čelu.

Ujedno je prozvao gradonačelnika Tomislava Tomaševića što nije razvrgnuo suradnju sa savjetnikom platforme Možemo! Josipom Jagićem koji je na Twitteru riječima "dobra stara vremena" komentirao tekst o "ubijanju katoličkih svećenika od strane Hrvata ljevičara".

Možemo! ideološki diskvalificiran za uvođenje građanskog odgoja u škole

"To ih ideološki diskvalificira da razmišljaju o uvođenju građanskog odgoja u zagrebačke škole", poručio je Peternel 'možemovcima'.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Domovinskog pokreta i Zelene liste Slaven Dobrović (DP) upozorio je da se u predstojećih pola godine neće moći riješiti nedostatak sortirnica i kompostane za zbrinjavanje komunalnog otpada.

"Nova gradska uprava mora odustati od klijentelističkog obrasca podizanja infrastrukture, definirati strojeve i postrojenja koji se mogu smjestiti u postojeće prostore", poručio je Dobrović reagirajući na odluku o sakupljanju komunalnog otpada u Zagrebu.

Da bi to uspjela, rekao je, Gradska uprava mora promijeniti sadašnji model upravljanja gdje se "tri, četiri osobe sele s točke na točku, s teme na temu i tamo donose sami strateške odluke".

Gradska zastupnica Ana Lederer (Blok za Hrvatsku) istaknula je "politiku klijentelizma u zagrebačkim kulturnim ustanovama", u koje, ocijenila je, i na mala i na velika vrata ulaze akteri civilnog društva bliski platformi Možemo!.

Posebno se osvrnula na izbor nove ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti (MSU). "Koja je prava pozadina izbora ravnateljice tog muzeja za koji se nije mogao naći ravnatelj u Hrvatskoj", upitala je Lederer, komentirajući izbor slovenske kustosice Zdenke Badovinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. srpanj 2024 21:29