START

Petero članova Predsjedništva stranke Dalije Orešković podnijelo ostavke, danas objasnili zašto su to učinili: 'Nismo zadovoljni...'

Petero članova Predsjedništva Starta podnijelo je ostavke i istupilo iz stranke zbog nezadovoljstva procesima i odnosima unutar stranke, ali i različitog shvaćanja poželjne političke strategije, organizacije kampanje, strategije javnog komuniciranja, izgradnje stranačke infrastrukture, digitalnog stranačkog rada i razvijanja odnosa s drugim političkim akterima
Dalija Orešković
 Darko Tomaš / Hanza Media

Pet članova Predsjedništva Starta podnijelo je ostavke na ta mjesta, a kako bi, kako kažu, izbjegli pogrešne informacije u medijima o razlozima njihovih ostavki, oglasili su se priopćenjem.

Ističu da su iz članstva istupli zbog nezadovoljstva procesima i odnosima unutar stranke, ali i zbog različitog shvaćanja poželjne političke strategije, organizacije kampanje, strategije javnog komuniciranja, izgradnje stranačke infrastrukture, digitalnog stranačkog rada i razvijanja odnosa s drugim političkim akterima.

'Iako smo odluku o ostavci donijeli pred više od mjesec dana, te smo se gotovo potpuno povukli iz kampanje za europske izbore, odlučili smo je podnijeti nakon izbora. Na ovaj način smo htjeli zaštititi Start od negativne medijske slike usred prve predizborne kampanje.

Svatko od nas se u Start uključio čista srca, sa svojim znanjima, poštenjem i energijom, prepoznajući u Startu rješenje za političku tragediju u kojoj se nalazi Republika Hrvatska. Startov antikorupcijski program za oporavak našeg društva i države trebao je postati žarišna točka širokog progresivnog društvenog pokreta koji kroz uključenje društvenih, političkih i civilnih aktera provodi mobilizaciju građana, sve s ciljem pokretanja dubinskih promjena koje bi iznova izgradile i osnažile državne institucije i učinile ih neovisnima, stavljajući u njihov primarni fokus ljudska prava, dostojanstvo i potrebe naših građana. Naše uvjerenje da Start trenutno ne razvija vlastite kapacitete za preuzimanje ove zahtjevne, odgovorne i teške uloge bilo je odlučujuće pri donošenju odluke o istupanju iz Predsjedništva i članstva.

Stranci antikorupcije, razvoja i transparentnosti te svima koji će u okviru nje nastaviti djelovati želimo umješnost, promišljenost, uspjeh i sreću u daljnjem političkom radu', stoji u priopćenju koje potpisuju Branka Lukačević-Gregić, Duje Prkut, Nicole Kwiatkowski, Stjepan Perko i Tonći Talaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. listopad 2021 07:54