DIJETE MIGRANATA

Petogodišnji dječak utopio se u Uni: Ispao je ocu iz naručja dok su usred noći pokušavali prijeći u Hrvatsku

Potraga za dječakom trajala je nešto manje od sat vremena prije nego što je njegovo beživotno tijelo pronađeno
Ilustracija
 Ivan Lackovic/Cropix

Petogodišnji dječak iz migrantske obitelji utopio se u rijeci Uni u noći između četvrtka i petka pri pokušaju članova njegove obitelji da ilegalno prijeđu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Tragedija se zbila na području općine Novi Grad (Bosanski Novi), a prema izvješću lokalne policije u obitelji ilegalnih migranata, podrijetlom iz Afganistana, uz roditelje je bilo još četvoro malodobne djece.

Dječak koji je smrtno stradao navodno je ispao ocu iz naručja dok su pokušavali pregaziti rijeku.

Nakon dojave na mjesto nesreće uz spasilačke timove stigla je i medicinska ekipa, a potraga za dječakom trajala je nešto manje od sat vremena prije nego što je njegovo beživotno tijelo pronađeno. Pokušaji liječnika da ga reanimiraju nisu dali rezultate.

O ovoj je tragediji otvorena istraga koju vodi nadležno okružno tužiteljstvo.

Prema dostupnim podacima policijskih agencija u BiH, priljev ilegalnih migranata u tu zemlju ove je godine znatno manji nego prethodnih, no njih nekoliko tisuća i dalje tamo boravi čekajući priliku za nastavak puta.

Najveći dio migranata i dalje je koncentriran na području Unsko-sanske županije. Nakon što su lokalne vlasti u Bihaću migrate iz tog grada premjestile u kamp Lipa, udaljen dvadeset kilometara, njih oko tisuću i pol premjestilo se bliže granici i sada tamo borave u improviziranim staništima jer vjeruju kako će tamo lakše prijeći u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 03:03