BOŽIĆ IZA REŠETAKA

Petorka iz afere HAC ostaje u pritvoru još mjesec dana

tunel hrasten, 260606- autocesta rijeka-zagreb - zapoceli radovi - dopuna na puni profil dionice kikovica-stara susica- jurica prskalo, predsjednik uprave autoceste rijeka - zagrebfoto tea cimas-pok-
 Tea Cimaš/CROPIX

ZAGREB - Petorica uhićenih za afere u Hrvatskim autocestama ostaju u pritvoru još minimalno mjesec dana, odlučio je istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Ratko Šćekić.

Podsjetimo, bivšeg predsjednika i člana uprave HAC-a Juricu Prskala, Marija Lovrinčevića, direktora Sektora za građenje Gorana Legca, glavnog inženjera projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željka Kandžiju te direktora i suvlasnika Skladgradnje Slavena Žužula tereti se da su oštetili državni proračun za 22 milijuna kuna.

Kao glavni razlog produljenja pritvora više se ne navodi opasnost od utjecaja na svjedoke, što je bio slučaj krajem studenoga kada se također razmatralo o njihovoj slobodi, već težina kaznenog djela za koje su osumnjičeni.

Uhićena petorka ima pravo žalbe izvanraspravnom vijeću Županijskog suda, no, barem za sada, čini se kako će blagdane provesti u četiri zida Okružnog zatvora Remetinec.

U istrazi protiv osumnjičenih do sada je saslušano 20 svjedoka s time da se u siječnju očekuju još tri svjedočenja. Nakon toga slijedi vještačenje koje će utvrditi je li HAC usluge bojanja tunela platio više od tržišne cijene.

Kako istraga ima povjerljivi karakter još se ne zna kako je svjedočio Zdravko Livaković, najbliži suradnik ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete čija se 'fotelja' ovih dana posebno zatresla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:26