NAJAVIO MIMOHOD

Petrina okuplja mještane: ‘Idemo svi na prosvjed u Zagreb. Dosta je ovih mađarskih okupatora!‘

Mimobod će biti održan 21. rujna 2023. godine, s početkom u 12 sati ispred zgrade DORH-a, a u 13 sati ispred Sabora i Vlade RH

Stipe Petrina

 Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Stipe Petrina, načelnik Primoštena potpisao je na službenim stranicama Primoštena poziv za prosvjed u Zagrebu koji bi se trebao dogoditi 21. rujna, piše ŠibenikIN.

Povod prosvjedu je "upozorenje i ukazivanje svim razinama pasivne državne vlasti na odnos mađarskih okupatora hotelskog kompleksa "Raduča" te Marine Kremik, autokampa i Marine lučice prema lokalnojh zajednici i na neizvršavanje preuzetih obveza".

"Svi naši pokušaji i borbe da na jedan razuman, proceduralan i u konačnici normalan način ukažemo državnim institucijama na štetu kojaje nastala i dalje nastaje cijeloj zajednici, nisu urodili plodom, stoga takva neobazriva, neodgovorna i pasivna državna vlast ne zaslužuje ništa drugo negoIi da joj pokucamo na prozor i svojom prisutnošću pokažemo kako brinemo o svojoj imovini i kako ćemo učiniti sve da bi zaštitili našu djedovinu, kao i da ukažemo kako smo od perjanice turizma zbog njihovih neulaganja i nebrige došli u situaciju da strepimo hoćemo Ii ostati bez ijednog hotelskog kreveta u sezoni, i da ćemo sa ovakvim daljnjim neodgovornim postupanjem ubrzo postati isključivo spomenik kriminalne privatizacije", stoji u pozivu.

Prosvjed će biti održan "u formi sahrane", u pratnji puhačkog orkestra, čime će se, kako se tvrdi, na simboličan način ukazati na trulost i praktičnu smrt birokratskih struktura vlasti.

Mimobod će biti održan 21. rujna 2023. godine, s početkom u 12 sati ispred zgrade Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a u 13 sati ispred Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:44