IZVJEŠĆE HEP-a

Petrinja još uvijek bez električne energije, Sisak u boljem stanju, struja se vratila u bolnicu

Iz HEP-a navode da bi dio Petrinje i ostatak Siska električnu energiju trebali dobiti tijekom večeri
Petrinja
 DENIS LOVROVIC/AFP

Hrvatska elektroprivreda (HEP) u utorak je priopćenjem obavijestila javnost da je u poslijepodnevnim satima ponovno uspostavila opskrbu električnom energijom na području Gline, Topuskog, Dvora, Gvozda, Hrvatske Kostajnice, Sunje i Velike Gorice.

Što se tiče situacije u Sisku, iz HEP-a su u 18 sati konstatirali da polovica tog grada ima napajanje te da napajanje ima Opća bolnica "dr. Ivo Pedišić". Druga polovica grada, kako najavljuje HEP, električnu će energiju dobiti tijekom večeri.

"Petrinja je zbog velikih i razornih oštećenja mreže još uvijek u potpunosti bez napajanja. U tijeku su aktivnosti na uspostavi napajanja za dio Petrinje, a što se očekuje tijekom večeri", stoji u priopćenju HEP-a.

Opskrba električnom energijom vraćena je većini korisnika na području Grada Zagreba.

"Napominjemo da će na svim spomenutim područjima dio potrošača biti bez napajanja do otklanjanja svih manjih kvarova na niskonaponskoj mreži i priključcima", dodali su iz HEP-a.

Iz HEP-a kažu da su sve njihove raspoložive ekipe na terenu.

HEP građane upozorava da radi vlastite sigurnosti ne uključuju velika trošila u stanovima i kućama, ali i da u srušenim i oštećenim objektima ne koriste električnu energiju.

"U vrijeme potresa Termoelektrana-toplana Sisak nije bila u pogonu. Pregledom postrojenja uočena su oštećenja, koja će se otkloniti prije puštanja u rad. Opskrba kupaca toplinskom energijom u Sisku osigurava se iz HEP-ove Bioelektrane-toplane", navodi se u priopćenju.

"Iz pogona je ispala Elektrana-toplana Zagreb, što je poremetilo opskrbu toplinskom energijom potrošača u zapadnom dijelu grada. Normalizacija se očekuje do kraja dana. Napominjemo da sve bolnice u Zagrebu imaju opskrbu toplinskom energijom."

Potres koji je u utorak pogodio središnju Hrvatsku doveo je do automatske obustave rada Nuklearne elektrane Krško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:29