NOVČANA POMOĆ

Petrinja: Zaklada donirala 350.000 kuna za psihosocijalnu pomoć najmlađima

Novcem će se financirati nabava i opremanje četiriju kontejnera u kontejnerskom naselju Sajmištu
Magdalena Komes
 Robert Fajt/Cropix

Zaklada Vlade RH „Hrvatska za djecu“ dodijelila je Gradu Petrinji 350.000 kuna za nabavu i opremanje četiriju kontejnera u kontejnerskom naselju Sajmištu, gdje će se pružati psihosocijalna pomoć djeci, mladima i njihovim roditeljima.

Novcem će se financirati nabava i opremanje četiriju kontejnera u kontejnerskom naselju Sajmištu. U njima će biti centar koji će pružiti nužnu stručnu pomoć djeci s područja Petrinje koja zbog proživljene traume tijekom razornog potresa u Banovini trpe ozbiljne psihičke posljedice.

U centru će biti organizirane i radionice te grupne aktivnosti.

Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava u sjedištu Nacionalnog stožera za uklanjanje posljedica potresa potpisale su gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i upraviteljica Zaklade Renata Gubić.

Kako je tom prilikom istaknula Grubić, oni najmlađi su za potresa pretrpjeli ozbiljne tegobe.

"Oni su u strahu, pa smo nakon razgovora s njihovim obiteljima zaključili kako im je potrebno pružiti psihosocijalnu pomoć u suradnji s mobilnim timovima naših partnera, kao i stručnjacima iz grada Petrinje. U četiri će kontejnera djeca imati prostor za druženje i okupljanje, tu će se organizirati razne radionice, okupljati njihove obitelji, a prostor će biti namijenjen i za drugu djecu Petrinje", rekla je Gubić.

Na donaciji je zahvalila gradonačelnica Magdalena Komes, ističući da će to mnogo značiti za traumatiziranu djecu, pa će se uz pomoć UNICEF-a i Crvenoga križa sadržaji dodatno obogatiti.

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić je dodala kako će se, uz psihološku pomoć djeci Petrinje, u kontejnerima moći organizirati i mnogi drugi sadržaji kao što su priprema za školu, učenje, pisanje zadaća i slično, što će roditeljima biti velika pomoć.

Ovim hvalevrijednim projektom, kako je rečeno, otvara se put prema ostvarenju želja mnogih obitelji pogođenih potresom na Banovini te međusobnoj empatiji, toleranciji i pomoći kao temeljnim vrijednostima boljeg društva za najmlađe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 02:08