HUMANITARKA

Petrinjci pokrenuli akciju za obnovu hrvačke dvorane i prostorija Gradske limene glazbe

Više od 150 najmlađih članova Gradske limene glazbe te članova Hrvačkog kluba izgubilo je mjesto za sviranje i treniranje
akcija petrinja

U potresu koji je 29. prosinca pogodio Petrinju i okolicu, prostorije Gradske limene glazbe Petrinja i dvorane Hrvačkog kluba Petrinja teško su oštećene i njihov rad sada je neizvjestan.

Više od 150 najmlađih članova Gradske limene glazbe te članova Hrvačkog kluba izgubilo je mjesto za sviranje i treniranje.

Malo je reći da su obje ove institucije neophodne za nastavak normalnog života u trenutno razrušenom gradu te se zato humanitarnom akcijom pod nazivom Budi dobri duh petrinjske stucke prikupljaju sredstva za njihovu obnovu.

'Gradska limena glazba Petrinja, s tradicijom dužom od 210 godina, najstarija je glazbena udruga u gradu i za grad Petrinju predstavlja puno više od glazbenog orkestra. Sve do današnjih dana, u različitim oblicima i kroz različite države i uređenja, limena glazba nikad nije na duže razdoblje prekidala svoj rad. Gostovala je i predstavljala Petrinju u mnogim gradovima Hrvatske i Europe i time postala jednim od simbola grada. Hrvački klub Petrinja je najznačajnije i rezultatski najuspješnije sportsko društvo u gradu, s 5 naslova prvaka u bivšoj državi i 6 naslova prvaka Hrvatske. Članovi Hrvačkog klub Petrinja bili su i olimpijski pobjednik Vlado Lisjak 1984. godine u Los Angelesu i brončani Milan Nenadić s Olimpijskih igara u Münchenu 1972. godine.

Zadnjih par tjedana cijeli svijet sluša i čita o Petrinji, ali želimo svijetu skrenuti pažnju na ova dva velika simbola grada Petrinje koji ga oduvijek čine većim, snažnijim i prepoznatljivim. Oni su ispisali dio petrinjske povijesti, a sada je njihova budućnost neizvjesna.

Sada mi, društvo, imamo priliku zajedno izgraditi njihovu budućnost i zadržati duh kulture i sporta u Petrinji. Moramo učiniti sve što možemo kako bi strahove djece zamijenio zvuk dobrog starog trombona i zvuk sudačkog zvižduka. Oni to zaslužuju, a vi postajete dobri duh petrinjske stucke. Stucke koja predstavlja našu živu Petrinju', zaključuje mladi iz Petrinje te napominju kako su svakom donacijom oni su bliže povratku u normalan život.

Detaljnije info su na https://dobriduhpetrinje.com/ te na službenoj facebook stranici.

Sav prikupljeni prihod u ovoj humanitarnoj akciji bit će upotrijebljen za obnovu prostora hrvačke dvorane i za nabavu sportske opreme te za cjelovitu obnovu prostorija Gradske limene glazbe.

Ime i prezime vlasnika računa: Sanja Petračić

Adresa: Zvonigradska 39, 10000 Zagreb, Hrvatska

IBAN: HR4223400093511018263 – račun posebne namjene

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:37