‘SADRŽAJ UKLONJEN‘

Petrinjski HDZ objasnio zašto ima praznu stranicu: ‘Više je nema smisla vraćati...‘

Klik na stranicu izbacuje poruku "sadržaj je uklonjen zbog neplaćanja računa" o čemu su posljednjih dana pisali mediji
 Screenshot HDZ Petrinja

Petrinjski HDZ priopćio je u petak da je njihova internetska stranica s koje je uklonjen sadržaj otvorena isključivo za lokalne izbore 2021. pa nije bilo potrebe za njezinim održavanjem.

Klik na stranicu www.hdz-petrinja.hr izbacuje poruku "sadržaj je uklonjen zbog neplaćanja računa" o čemu su posljednjih dana pisali mediji pa je petrinjski HDZ danas pojasnio kako je do toga došlo.

Stranicu je, navode prije početka kampanje otvorila tvrtka "Imagis" d.o.o. koju vode supružnici Sanja i Ivan Glibo isključivo za lokalne izbore 2021., odnosno za potrebe praćenja prisutnosti rada stranke u Petrinji i najava sudjelovanja na tada tek predstojećim izborima.

"Tvrtka je za nas kasnije, tijekom kampanje, obavila niz promidžbenih usluga, vidljivih u dokumentaciji kampanje koja se nalazi i na webu www.izbori.hr, javno dostupnoj svima na transparentan način", priopćio je petrinjski HDZ.

image

Gradonačelnica Petrinje HDZ-ova Magdalena Komes

Robert Fajt/Cropix

Ističu, međutim da sama internetska stranica nije korištena u kampanji niti kasnije, jer je stranačka odluka bila da se fokus prebaci na društvene mreže za vrijeme i nakon same izborne kampanje.

Naglašavaju da nije bilo niti potrebe za održavanjem te stranice te da stranka za njom nije iskazala potrebu pa nije postavljan novi sadržaj od 2021. godine.

"Nužnu komunikaciju s lokalnom zajednicom obavljamo preko našeg Facebook profila, a ključne stranačke objave dostupne su na glavnoj stranici stranke", kažu u petrinjskom HDZ-u, uz napomenu da je tvrtka Imagis samostalno produžila domenu i na njoj objavila sadržaj.

Petrinjski HDZ naglašava da ne postoji pravna osnova, narudžbenica niti ugovor za održavanje te dakle stoga ni plaćanje domene i web stranice u 2022. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 02:02