ČELNIK MOSTA

PETROV KOMENTIRAO TRAVANJSKE MJERE VLADE 'Najugroženije skupine u našem društvu još uvijek nisu zaštićene'

Božo Petrov
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Mosta Božo Petrov komentirao je travanjske mjere Vlade u borbi protiv koronavirusa te je istaknuo kako se mjerama moraju obuhvatiti i najugroženije skupine društva koje, rekao je, još uvijek nisu zaštićene.

Mjere izglasane u Saboru Petrov je u utorak u Dnevniku RTL-a ocijenio dobrima za gospodarstvo.

"To su, uostalom, mjere koje je Most predlagao Vladi prije mjesec dana. Bolje ikad nego nikad. Ali smatram da Sabor nije trebao prestati s radom jer najugroženije skupine u našem društvu još uvijek nisu zaštićene ovim mjerama.

Govorim o sezoncima, blokiranima, ovršenima, onima koji danas imamu kredite. Svi oni koji su najugroženiji su ostali zadnji", rekao je Petrov.

Dodao je da je prihvaćeno i nekoliko njihovih prijedloga, a trebala bi se, rekao je, izbrisati akontacija plaćanja poreza na dobit te paušal u turističkom sektoru, ali i vratiti olakšice za investiranu dobit.

Lokalne samouprave su nefunkcionalne

Ustvrdio je da je Most bio konstruktivan podržavši prijedloge Vlade za dobrobit građana. Rekao je i da su podržali moratorij na ovrhe te da će podržati i moratorij na kredite.

Kad je riječ o mjerama vezanima uz epidemiju koronavirusa, Petrov je izrazio zadovoljstvo jer su građani samodisciplinirani, a sustav funkcionira, ali je upozorio da ne funkcioniraju lokalne samouprave jer su u samo par dana izdali pola milijuna propusnica što, rekao je, dokazuje nefunkcionalnost.

Petrov je rekao i kako je vrijeme da se smanji broj lokalnih samouprava te je predložio formiranje 130 općina.

"Sve ono što su godinama govorili da se ne može napraviti, poput digitalizacije u javnoj i državnoj upravi i sl., pokazalo se da može u samo par tjedana", zaključio je Petrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:42