KANDIDAT ZA ŽUPANA

Petrov: ‘Niz hotela u Župi dubrovačkoj godinama se ne koristi. Rezultat je to nebrige vlasti‘

Kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana pitao je odgovorne bi li se tako ponašali da je to njihovo privatno vlasništvo
Božo Petrov
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Mosta i kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Božo Petrov upozorio je u ponedjeljak na nebrigu državne i županijske vlasti za Župu dubrovačku, gdje niz hotelskih kompleksa, kao nekadašnjih turističkih perjanica, već godinama stoji neiskorišten.

Petrov je na konferenciji za novinare u Kuparima prozvao odgovorne pitajući - da je to njihovo privatno vlasništvo, bi li se održalo razoreno i napušteno stanje čak trideset godina.

"Nikoga nije briga. Nije normalno ovako se odnositi prema državnom vlasništvu, zanemarujući kulturnu baštinu i sve što smo stekli. Šutnja županijske vlasti traje već dvanaest godina", rekao je Petrov.

Podsjetio je kako se godinama pred izbore spominje projekt izgradnje brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke Dubrovnik, no do danas to nije ostvareno.

"Svaki put pred izbore projektiraju novu cestu od koje nikad ništa ne bude. Isto rade s komunalnim lučicama i nautičkim lukama. Ništa se neće promijeniti ni ubuduće ako ne promijenimo županijsku vlast. S istim županom imat ćemo i iduće četiri godine iste slike", kaže Petrov.

Kandidat za zamjenika župana Joško Mikuš ističe da je Župa dubrovačka jako urbanizirana, a poseban problem predstavlja zbrinjavanje otpada.

"Župljani se moraju suočiti ponajprije s problemom divljih odlagališta, što bi bilo riješeno kvalitetnim i revidiranim projektom centra za gospodarenje otpadom. Uz to, brojni izvori vode nisu samo prirodni resurs već su i kulturna baština", kazao je.

Osim toga, već desetljećima imamo problem osnovne škole, koju treba proširiti jer je nedostatna", naveo je Mikuš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:05