PRESLAGIVANJE U VLADI

PETROV 'Sve se vrti oko INA-e i jasno je kojim interesnim grupama odgovara destabilizacija Vlade! Tko će biti odgovoran ako doživimo sudbinu Grčke!?'

'Čestitam svima koji žele ići u preslagivanje vlasti s onima koji su već nekoliko puta završili u pritvoru'
 Neja Markičević / EPH

'Uvijek smo spremni zamijeniti 'igrača' koji ne daje najbolji rezultat', rekla je HDZ-ova Josipa Rimac te tako potaknula glasine da se spremaju određene promjene unutar vladajućih.

O mogućem preslagivanju vladajuće većine u Saboru i to bez Mosta, progovorio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je u razgovoru za N1 rekao kako je 'za to da dođu ljudi koji će zasukati rukave i raditi'. Dodao je i da ova Vlada eksperimentira, no s obzirom da nema rezultata, treba napraviti pomak.

No naglasio je i kako ne treba žuriti: 'Ja bih pričekao još mjesec, dva dana, nakon toga ćemo biti pametniji. Treba im dati šansu, a onda napraviti preslagivanje unutar koalicije - budite sigurni da ćemo imati dovoljno ruku.'

A što o svemu kaže čelnik Mosta, Božo Petrov?

- Po meni su ovo čisti pokušaji destabilizacije Vlade i to baš u trenutku kada Vlada treba iznijeti akcijski plan reformi po kojima će na kraju ove godine imati više promjena nego što ih je imala bivša Vlada u prvoj godini mandata. Zanima me kojim interesnim grupacijama ne odgovaraju promjene? Kome ne odgovara red i normalni pravosudni aparat? I to se sve događa baš u trenutku kada se želi uvesti red i žele napraviti promjene", rekao je Petrov novinarima ispred Vlade.

Mišljenja je, kaže i kako se puno toga vrti i oko Ine. "Zbog samih događaja prošlog tjedna mislim da je jasno kojim interesnim grupacijama ne odgovara red i normalni aparat. Mi nismo kočničari, ali ćemo definitivno zakočiti bilo kakvu rasprodaju nacionalnih interesa zato što ne želimo napraviti izdaju Republike Hrvatske, a ja čestitam svima onima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti s ljudima koji su zbog sumnji na kriminalna djela završili već nekoliko puta u pritvoru", poručio je Petrov.

Kazao je i kako zna da postoje interesne grupacije koje se nalaze iza političkog sustava i koje u određenim trenucima žele napraviti utjecaj da bi se određene stvari sačuvale i da bi se napravilo isto stanje koje je bilo zadnjih 20 godina.

- Mi smo tu za promjene i mi ćemo gurati promjene, a ono što mene interesira je tko će zakočiti promjene, tko će biti glavni i odgovoran, zbog čega Hrvatska, kada se svi ekonomski stručnjaci slažu da će, ukoliko se dogodi na bilo kakav način preslagivanje vlasti i bilo kakva destabilizacija, ekonomski rejting Hrvatske po agencijama pasti i da ćemo završiti u scenariju Grčke", rekao je Petrov zapitavši se tko će za to preuzeti odgovornost i kome je u interesu više njegov osobni interes nego interes Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:15