POSLJEDICA SASTANKA

PETROV VLADA, PRGOMET ĆE TEŠKO NAĆI 10 LJUDI ZA SDP Ostalo je svega par zastupnika koji su uz njega

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Sve su slabiji izgledi da Drago Prgomet okupi desetak saborskih zastupnika Mosta i pomogne Zoranu Milanoviću i lijevo-liberalnoj koaliciji u formiranju nove vlade, doznaje se od osoba involviranih u pregovore.

Pokaže li se ova informacija točnom, dosadašnji premijer mogao bi se naći u vrlo neugodnoj situaciji, iako u usporedbi s HDZ-om trenutno može računati na više zastupnika koji ga podržavaju kao novog mandatara. Milanović ima podršku 56 članova Hrvatska raste, vjerojatno 3 iz IDS-a te 8 manjinskih zastupnika, što u najboljem slučaju znači 67 članova novog saziva Hrvatskog sabora. Do 76 zastupnika treba Prgometa i barem osam iz Mosta, a to je za sada gotovo nemoguće.

Iako neki među novoizabranim zastupnicima Mosta preferiraju suradnju s Milanovićevom koalicijom, stvari su se dramatično zakomplicirale kada je u medije procurila informacija (i slika) premijerova susreta s Prgometom u stanu ministra obrane Ante Kotromanovića.

“Obojicu je ubila objava da su se sastali”, slikovito će pojasniti sugovornik Jutarnjeg lista. Posljedice su takve da u Mostu skoro ne postoji Prgometova struja, a vlast je u potpunosti preuzeo Petrov i sada još samo par njihovih zastupnika želi koalirati sa SDP-om.

Osoba bliska Prgometu tvrdi da ovaj nije znao za medijski doček ispred Kotromanovićeva stana. A kada je shvatio što se događa bilo je kasno da se povuče. U kojem smjeru se razvija situacija unutar Mosta moglo se naslutiti prilikom obraćanja Bože Petrova u subotu na Plitvicama, kada je izjavio da se okupilo trideset sudionika. Uzme li se u obzir da je na Plitvice došlo 17 saborskih zastupnika, postavlja se pitanje tko su ostali.

Odgovor se nameće sam po sebi, Petrov se okružuje se ljudima u koje ima povjerenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:46