PUKLA LJUBAV

'PETROV VODI MOST U KRILO HDZ-U, A U TOME NEĆU SUDJELOVATI' Petrina o najnovijem sukobu s vrhom MOST-a

Primosten, 170715.Nacelnik opcine Primosten Stipe Petrina na brdu preko puta Primostena namjerava podignuti kip Gospe od Loreta visok 17 metara.Na fotografiji: Stipe Petrina.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX / Copyrighted

Nakon dvodnevnih razgovora unutar MOST-a koje su preko vikenda vodili izabrani saborski zastupnici ove političke platforme , posve je izvjesno da dio nje više nije načelnik Općine Primošten Stipe Petrina. On je zajedno s HRID-ovkama Gordanom Rusak i Irenom Petrijevčanin Vuksanović napustio ranije od planiranog prostorije MOST-a u subotu navečer, a u nedjelju se na nastavku razgovora nije ni pojavio, kao ni zastupnice Rusak i Petrijevčanin.

A da je MOST definitivno ostaje bez još jednog svog 'sabornika' neizravno nam je u nedjelju navečer potvrdio je Stipe Petrina, koje mu je cijelo poslijepodne mobitel bio isključen

- Je li sam ja još dio priče Mosta, to treba pitati Božu Petrova. Ono što mogu odgovorno reći to je da taj čovjek vodi ovu našu platformu u krilo HDZ-u, to je svakom pametnom jasno, a ja u tome više neću sudjelovati – kazao nam je Petrina.

Moje sumnje da je Petrov Karamarkov igrač prisutne su već neko vrijeme, nastavio je primoštenski načelnik, a tu tezu potvrdile su konzultacije na Pantovačku.

- Ono što je napravila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović presedan je u političkoj povijesti Hrvatske. Sramotno je njezino inzistiranje da je ostala trojica iz Mosta ostavimo nasamo s Božom Petrovom, kako bi s njime razgovarala u četiri oka. Još je sramotnije to što su nas njezini savjetnici uvjeravali da je to uobičajena praksa – kazao je Petrina te pozvao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da podnese neopozivu ostavku, jer kako je kazao, protuustavno radi kako bi vratila HDZ na vlast.

Petrina je objasnio i zašto je napustio subotnje razgovore u Mostu.

- Petrov je od svih zastupnika tražio da potpišemo nekakav dokument da smo članovi Kluba zastupnika MOST-a. Odbio sam to potpisati, kao i kolegice Rusak i Vuksanović. Pa zna se, gdje se potpisuje takav dokument. To se može u Saboru, pri konstituiranju Kluba zastupnika. Zbog tog našeg odbijanja potpisivanja, Petrov nam je oduzeo pravo glasa o svim odlukama koje donosi Most. Stoga je bespredmetno da dalje s njima surađujem – zaključio je Petrina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:08