IZBORI U MOSTU

Petrov želi novi mandat, Grmoja više neće biti tajnik

Nikola Grmoja i Božo Petrov
 Davor Pongračić / CROPIX

Članovi Mosta će 23. svibnja na unutarstranačkim izborima birati novo vodstvo stranke: predsjednika, političkog tajnika te članove Predsjedništva i Glavnog odbora.

Izbori će se provesti, poručuju iz Mosta, gotovo sigurno po principu “jedan član - jedan glas”. Dakle, pravo glasa imat će svi članovi stranke, kojih je trenutačno nešto više od sedamsto.

Zasad je sigurno da će se Božo Petrov kandidirati za novi mandat na čelu stranke, a hoće li kao i na prošlim unutarstranačkim izborima održanima prije tri godine imati protukandidata, tek treba vidjeti. Sigurno je i da će s mjesta političkog tajnika otići Nikola Grmoja.

- Neću se ponovno kandidirati za političkog tajnika, nego samo za člana Predsjedništva. Jer, kao predsjednik Mostova saborskog Kluba zastupnika ne bih više mogao kvalitetno obavljati te dvije važne funkcije istovremeno - kaže Grmoja.

Na izbornom saboru u svibnju članovi Mosta će glasati i o prijedlogu novog Statuta i novog stranačkog programa s kojim će Most izaći pred birače na jesenskim parlamentarnim izborima.

Novost je da će se Most - koji se dugo i uporno odbijao jasno politički profilirati - napokon ideološki definirati kao stranka “desnog centra” koja će zastupati “općeljudske kršćanske vrijednosti”.

“Most nezavisnih lista politička je opcija desnog centra koja želi Hrvatsku jednakih prilika za sve, oslobođenu korupcije i klijentelizma, uređenu kao pravedno i demokratsko društvo u kojemu se poštuje ljudsko dostojanstvo, temeljna ljudska prava i slobode.

Usmjereni smo zaštiti suverenosti RH, njezina nacionalnog identiteta te zaštiti njezinih prirodnih resursa i okoliša. Također, Most želi neovisno i učinkovito pravosuđe, javnu upravu u službi svih građana, jeftin i efikasan državni aparat, manje poreze te odgovorno i transparentno upravljanje javnim novcem. Zalažemo se za razvoj ekonomskih sloboda uz poštovanje radničkih prava.

Most nezavisnih lista zalagat će se za obiteljske vrijednosti koje su temelj društvenih vrijednosti, kao i za zaštitu dostojanstva ljudske osobe. U skladu s navedenim, Most smatra da se razvoj društva treba odvijati u okruženju koje pospješuje cjelovit razvoj ljudske osobe, njegujući pri tome općeljudske kršćanske vrijednosti i kulturu hrvatskog naroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:27