JEDINI MOST POD NAPLATOM

PGS očekuje da se ove godine na Krčkome mostu ukine mostarina

Krčki most
 Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednik Primorsko-goranskog saveza Darijo Vasilić rekao je u četvrtak u Rijeci kako ove godine konačno očekuje da se na Krčkome mostu ukine mostarina te je poručio HDZ-u da ako želi ostvariti bolji rezultat na parlamentarnim izborima u tom kraju - taj problem treba riješiti prije predizborne kampanje.

Na konferenciji za novinstvo Vasilić je istaknuo da su stanovnici Primorsko-goranske županije u neravnopravnom položaju u Hrvatskoj s obzirom na to da je taj most jedini u Hrvatskoj pod naplatom, a troškovi njegove gradnje odavno su otplaćeni, još 1990. godine.

PGS je lani Ustavnome sudu podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke o plaćanju mostarine s ocjenom da se stanovnike Primorsko-goranske županije diskriminira, ali ih je, kako je danas rekao Vasilić, Ustavni sud odbio. Stranka je nakon toga u lipnju Visokome upravnom sudu uputila zahtjev za ocjenu zakonitosti naplate mostarine na Krčkom mostu, a taj se sud još nije očitovao.

"Neprihvatljivo je da Upravni sud toliko dugo drži predmet i da nema nikakvih naznaka njegova očitovanja", rekao je Vasilić.

"O ovoj temi smo višekratno komunicirali i s ministrom Olegom Butkovićem, a on je dao nekoliko izjava u kojima se naslućivalo da se pitanje ukidanja mostarine razvija u željenom smjeru, ali i dalje nije bilo konkretnih pomaka", rekao je predsjednik PGS-a.

"Ako HDZ želi ostvariti bolji rezultat na parlamentarnim izborima u ovom kraju, ne bi smio dopustiti da to postane tema predizborne kampanje, nego bi problem trebao riješiti prije toga", istaknuo je Darijo Vasilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:03