SABORSKI ZASTUPNIK

Picula osumnjičen za 600 tisuća kuna štete u goričkom proračunu

ZAGREB - Tonino Picula, bivši velikogorički gradonačelnik i zastupnik SDP-a kazneno je prijavljen zbog sklapanja štetnog ugovora, a Stjepan Uzbašić, bivši direktor velikogoričke “Vodoopskrbe” za poticanje. Policija ih je prijavila na temelju anonimne kaznene prijave a sumnjiči ih se da su oštetili velikogororički proračun i “Vodoopskrbu”.

Prvo je ta tvrtka dala pozajmicu od 676.000 kuna na šest mjeseci 10. veljače prošle godine za osnivanje Televizije Velika Gorica d. o. o. a potom je Picula kao predsjednik Skupštine društva TVG-a uputio direktora da od Vodoopskrbe zatraži i pola milijuna kuna pozajmice što je isplaćeno 9. ožujka prošle godine, a novac nije vraćen.

- Odbacujem te navode jer sam od HDZ-a zatekao 17 milijuna kuna manjka u proračunu, a ostavio sam grad sa 22 milijuna kuna u plusu. Sve odluke prošle su gradsko vijeće i potrebne procedure, a pozajmicu je aktivirao i tako doveo do blokade računa Dražen Barišić, HDZ-ov gradonačelnik koji je sudjelovao u osnivanju konkurentske TV Turopolje i koji je u sukobu interesa, što je policiji dobro poznato i protiv kojeg je podnesena kaznena priajva - kazao je Picula o kaznenoj prijavi policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:10