POTPUNO NEČOVJEČNO

PIJANI MLADIĆ PREGAZIO DJEVOJČICU PA POBJEGAO Vratio se po registraciju da sakrije tragove, a nesretno dijete je ostavio na cesti

Ujedinjeni svjedoci tragedije pomogli su policiji da se 22-godišnjaku stave lisice na ruke
 Marko Todorov / CROPIX

U stravičnom naletu osobnog automobila u večernjim satima srijede na zagrebačkoj Branimirovoj ulici život je izgubila 14-godišnja djevojčica. Život joj je ugasio 22-godišnji Dino P. točno u 21,55 sati kada je svojim Peugeotom 206 vozio po navedenoj ulici i to pod utjecajem alkohola. U jednom trenutku udario je u školarku koja je prelazila kolnik te odlučio pobjeći!

- Da je barem stao! Pokušao pomoći ili zatražiti da se zove pomoć, policija..! Ništa od toga taj dečko nije imao u glavi osim kako da pobjegne i zamete trag! Mislim da je svemu svjedočila i sestra nastradale curice - pričaju nam svjedoci prometne nesreće koji su odmah digli policiju i Hitnu pomoć na noge.

Ono što je dodatno zaprepastilo očevice bilo je da se 22-godišnji vozač besramno vratio natrag nakon naleta na djevojčicu. Ali ne zato jer mu je proradila savijest već da sakrije tragove. Naime, od siline udarca koji je odbacio 14-godišnjakinju nekoliko metara dalje, na njegovom Peugeotu ispala je registarska pločica. Dok je bježao, vidio je to u retrovizoru pa se odmah vratio natrag ne bi li ju pokupio i potom pobjegao u noć od odgovornosti. Ipak, sustigla ga je ruka pravde. Ujedinjeni svjedoci tragedije pomogli su policiji da se 22-godišnjaku stave lisice na ruke. Izmjereno mu je 0,9 promila alkohola u krvi.

- Bio je itekako svjestan onoga što je učinio - uvjeravaju nas još svedoci nesreće koji nisu mogli prestati plakati gledajući s grčem beživotno tijelo maloljetnice. Nepuna četiri sata promet Branimirovom bio je obustavljen.

Nakon otrežnjenja provest će se kriminalističko istraživanje a potom će uslijediti i kaznene prijave za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, za bijeg s mjesta nesreće i nepružanje pomoći te za vožnju pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 16:14