SKROMNA PRIMANJA

Pijani Ratko vozio ‘nabrijanog‘ Porschea po Zagrebu, pa se žalio na malu plaću. Sutkinja je bila velikog srca...

Ratko (31) se na sudu se branio kako je prethodnog dana slavio rođendan prijatelja te nije cijeli dan jeo, a popio je samo četiri piva

Ilustrativna fotografija

 Cropix

Ratko je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao ‘nabrijanim’ porscheom Ulicom Milana Rešetara u Zagrebu.

Napuhao je 1,38 promila, a sve se dogodilo lani u srpnju oko 8.40 sati ujutro. Ratko (31) se na sudu se branio kako je prethodnog dana slavio rođendan prijatelja te nije cijeli dan jeo, a popio je samo četiri piva, piše Danica.hr.

“Bio sam jako umoran i iscrpljen pa mislim da je to razlog što je pokazana ta količina alkohola. Skromnih sam primanja pa molim da mi se ublaži novčana kazna”, požalio se Ratko sutkinji.

Nakon što su ga policajci bili zaustavili, rekao im je da je popio četiri piva i potpisao je zapisnik bez primjedaba. Sutkinja ga je odlučila kazniti s 500 eura te je odbila prijedlog policije da mu se izrekne dvomjesečna zabrana vožnje.

Za tu količinu alkohola, inače, predviđena je najmanja kazna od 660 eura, a najviša 1990 eura. No, sutkinja kaže kako mu je “kao olakotnu okolnost cijenila činjenicu da dosad nije kažnjavan za isto djelo prekršaja”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:47