ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

Pijani splitski pomorac pretukao suprugu zbog njezina podrijetla: Iživcirao se prateći na TV-u izbore u BiH

Splićanin je uhićen pod sumnjom da je posljednje dvije godine psihički zlostavljao suprugu i kćer

Obiteljsko nasilje (ilustracija)

 Godong/Bsip/Bsip/Profimedia/Godong/Bsip/Bsip/Profimedia

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 56-godišnjem splitskom pomorcu koji je u nedjelju svoju suprugu izudarao kuhinjskim stolcem i šakom udario svoju kćer, a nakon što se, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, alkoholiziran iživcirao prateći na televiziji tijek izbora za zastupnike Doma naroda parlamenta Federacije BiH.

Splićanin je uhićen pod sumnjom da je posljednje dvije godine psihički zlostavljao suprugu i kćer, nazivajući ih u raznim prilikama pogrdnim imenima, a sve zbog ženina srpsko-bošnjačkog podrijetla.

Sve je kulminiralo u nedjelju, 3. listopada, oko 17 sati, kad je nakon ručka, u vidno alkoholiziranom stanju, bez ikakvog razumnog povoda počeo psovati suprugu na osnovi njezina podrijetla.

Nesretna žena pokušala je cijelu situaciju okrenuti na šalu kako bi izbjegla fizički napad, no nasilnik je uzeo jastuk na kojem inače leži njihov pas te ju udario njime da bi potom sa svojih više od 110 kilograma težine legao na nju i jastuk joj stavio na glavu pritiskajući i vrijeđajući je.

Kći branila majku

Tad je njihova punoljetna kći čula da se nešto događa, izišla je iz sobe te povikala ocu da pusti njezinu majku, što joj je, prema policijskom izvješću, spasilo život jer ju je mogao ugušiti. Pijani je nasilnik tad krenuo prema kćeri, a majka je stala između njih te je on, zbog alkoholiziranosti, izgubio ravnotežu i pao na pod, piše Slobodna Dalmacija.

Kći ga je pokušala smiriti, no on ju je uhvatio rukama za vrat. Majka je to pokušala spriječiti povlačeći ga. To ga je nakratko omelo, a onda je šakom udario kćer u čeljust. Supruga ga je tad polila vodom, a kad se okrenuo prema njoj, spotaknuo se i pao udarivši glavom te mu je potekla krv.

To ga je dodatno razbjesnilo pa je suprugu gurnuo na pod, uzeo kuhinjski stolac i njime ju je dva puta udario. Prvi ju je udarac udario u ruku jer se pokušala zaštititi, a drugi joj je razbio glavu. Majka i kći uspjele su nekako pobjeći iz stana i nazvati policiju, koja je odmah uhitila nasilnika. Žena je prevezena na Hitnu pomoć, gdje su joj liječnici sašili ranu.

Iako je na ispitivanju u ODO-u Split uglavnom negirao ono za što ga se tereti, 56-godišnjak je iza rešetaka istražnog zatvora na Bilicama završio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja djela s obzirom na to da je, kako je ocijenio sudac istrage, u svom ponašanju pokazao iznimnu agresivnost, upornost i bešćutnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2022 18:23