ŠOKANTNE SCENE

Pijani turisti izmetom uništili Pjacu pa se golih stražnjica izležavali na rivi, ali djevojke su i to uspjele nadmašiti

Brojna primorska turistička mjesta za one bez kulture imaju postavljene ploče kojima ih se upozorava da se u njima treba poštivati red i mir

Turisti

 Privatni Album/

Tijekom lanjske turističke sezone smo se nagledali fotografija stranaca koji jutra nakon burnih noći dočekuju spavajući "krepani" po rivama naših velih i malih mista u vlastitim izlučevinama i gomilama smeća oko sebe, s tim da ni eksplicitne snimke seksa na javnim mjestima nisu bile rijetkost, piše Slobodna Dalmacija.

Primjerice, inozemni gost je usred bijela dana i pred mnoštvom građana i gostiju nasred kamene Pjace u Hvaru skinuo hlače i obavio veliku nuždu samo nekoliko metara od ulaza u Turističku zajednicu, odnosno od zgrade Arsenala i povijesnog kazališta.

Brojna primorska turistička mjesta za one bez kulture imaju postavljene ploče kojima ih se upozorava da se u njima treba poštivati red i mir, ali građani rijetko kada mogu čuti da je itko od prekršitelja zaista i kažnjen. To znači da imamo propise koji su mrtvo slovo na papiru.

Međutim, već na početku ovogodišnjeg lipnja vidljivo je da vlasti na svim razinama i njima podređene službe nisu od prošle sezone izvukle nikakve zaključke, pa mnogi strahuju što će biti do kraja ljeta, kada zvizdan udari u glavu puno jačom snagom, piše Slobodna Dalmacija.

image

Turisti snimljeni u gradskom parku

Antonio Dujmović/

Hvaranima se ovih dana nudi službena priča da je njihov grad sve manje party destinacija, a sve više odredište (kul)turizma, ali u praksi je sve to znatno drugačije. Javnim prostorom kruži snimka dviju mladih turistkinja koje se seksualno zadovoljavaju na jednom od štekata nasred Rive.

Takve scene izazovu raznorazne reakcije, od "užasa i beskrupuloznosti gostiju", do "prodaje naše kulture i ponude za šaku eura". I u pravilu, čim se rasprava samo malo stišala, osvanuo je novi prizor razgolićenog para koji se u poslijepodnevnim satima izležavao na travnjaku gradskog parka u Hvaru.

image

Turisti

Privatni Album/

Sve se događalo u blizini podnog mozaika "Otisak prsta", autorice Tonke Alujević, posvećenog hvarskom izumitelju i ocu daktiloskopije Ivanu Vučetiću. Budući da je ona poznata po britkom jeziku, osvrnula se i na ovu situaciju:

- Centar Hvara. Gradski park. Iza ove guzičetine i njezinoga pratitelja nazire se najlipši gradić Mediterana. Oni naravno veze nemaju di su došli, valjaju se po hotelskin šugamanima..., platili su da se mogu rugat svemu i svačemu. I nema nikoga ko će in reć da su zalutali i da će ih taj doživljaj sebeljublja i egzibicionizma koštat taman toliko da više nikome ne padne na pamet napravit ovog lita ništa slično, napisala je.

Prolaznici kažu da se po ručnicima vidjelo da se radi o gostima nekog od hotela "Sunčanog Hvara", a po naglasku bi mogli biti iz Londona. Kazne za takva ponašanja su propisane, ali gradska uprava navodno kuburi s komunalnim redarima!?

image

Turisti

Privatni Album/

Od gradonačelnika Rikarda Novaka (nezavisni) zatražili smo da objasni što je čija dužnost i što ovog ljeta mogu očekivati gosti neprimjerenog ponašanja.

- Komunalno redarstvo nije zaprimilo prijavu vezano za taj događaj, a ono bi inače moglo sankcionirati takvo ponašanje na javnome mjestu. Također, prema mojim saznanjima, počinitelji su od strane građana zamoljeni da se prikladno odjenu, što su oni bespogovorno i bez odgađanja i učinili – odgovorio je Novak, te je dodao da se sa strane Grada čini sve što je moguće, u suradnji sa službenicima Policijske postaje Hvar, da se takva i slična ponašanja svedu na najmanju moguću mjeru.

image

Ploča upozorenja u Hvaru

Mirko Crnčević/

Ubrzo nakon odgovora koji nam je poteštat ponudio kao pravi političar, građani su snimili mladog turista koji je nakon noćne zabave ostao spavati doslovno na ulici.

S druge strane škoja, policajci su, kako smo izvijestili OVDJE, imali pune ruke posla sa slovačkim turistima koji su fizički napali i iznajmljivača brodica koji ih je upozorio na glisiranje preblizu obale, ali i policajce koji su intervenirali.

Ljudi se pitaju kakve li mi to goste imamo, zar misle da se za šaku eura u Lijepoj našoj mogu ponašati ni izbliza onako kao u zemljama iz kojih dolaze?! Premda se, istini za volju, ne bi trebalo abolirati ni naše domaćine koji su za već spomenutu "šaku eura" i navodno lagodniji izvansezonski život spremni tolerirati svašta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:08