OLUJA

PIJAVICA POHARALA SPLIT Velika oluja rušila stabla, iz betona iščupala semafor, nastao prometni kaos

Prema prvim informacijama, pričinjena je velika materijalna šteta
 screenshot YouTube

Jaka kiša praćena tučom obilježila je blagdansko poslijepodne u Splitu. Na Tri kralja "nebo se spustilo na zemlju", javlja Slobodna Dalmacija .

Radio Dalmacija javlja da je oko 15.50 sati pijavica na području Meja, točnije s južne strane Marjanskog tunela, pričinila značajnu materijalnu štetu.

Oštećen je semafor, jedan rasvjetni stup te nekoliko stabala. Vatrogasci su dobili dojavu da su s krova obližnje OŠ "Meje" nakon pada stabla letjele kupe.

Zbog velikog nevremena čak je i promet kroz Marjanski tunel bio obustavljen na 15-ak minuta. Dalmacija News piše da je pijavica ondje iščupala semafor iz betona.

Zasad nema informacija o eventualno ozlijeđenim osobama.

Prve dojave građana o šteti splitski Centar 112 dobio je već u 15.58 sati. Prijavili su da je na Meštrovićevom šetalištu, a radi se o južnom izlazu iz tunela Marjan, u kvartu Meje, vjetar razbio nekoliko stabala, semafora i prometnih znakova. Oštećen je krov jedne kuće, ali i osnovna škola Meje s čijeg krova je jak vjetar na cestu bacao crijepove.

Na terenu se nalaze žurne službe, dva vatrogasna vozila i osam vatrogasaca, koji uklanjaju sve posljedice jakog nevremena koje je trajalo 45 minuta, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

FOTOGALERIJA: Veliko nevrijeme u Splitu

Neki su građani na moru snimili jaku pijavicu koja je nosila sve pred sobom.

Meteorolozi su kazali kako je samo u sat vremena splitske nevere na grad palo 12 litara kiše, a neće je nedostajati ni sljedećih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:15