DIVLJANJE CIJENA

Piletina je postala luksuz, skuplja je od telećeg buta ili lungića: ‘Ma evo u čemu je problem...‘

Cijene su se sada stabilizirale, u što smo se uvjerili na Trešnjevačkoj tržnici, gdje su u prosjeku oko devet eura

Piletina, Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix
Cijene su se sada stabilizirale, u što smo se uvjerili na Trešnjevačkoj tržnici, gdje su u prosjeku oko devet eura

Zašto je meso peradi, osobito piletina i puretina, u prošloj godini zabilježilo najveći cjenovni rast? Kako to da je kilogram pilećeg filea u maloprodaji postao skuplji od telećeg buta ili dvostruko skuplji od lungića? Zašto su jaja poskupjela više od 40 posto i među najskupljima su u EU?

Dio odgovora na ova pitanja i rješenja problema koji ugrožavaju ovaj važni sektor proizvodnje hrane pokušali su početkom godine na sastanku s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković doznati predstavnici Odbora za peradarstvo HPK.

Podni uzgoj

Dražen Čurila, predsjednik odbora i vlasnik tvrtke Luneta koja se bavi proizvodnjom jaja, još uvijek očekuje odgovore iz resornog ministarstva koji bi im trebali pomoći da sektor prebrodi brojne probleme.

- Cijena hrane za perad narasla je čak ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 16:26