KATAPULTIRALI SE

Pilote pronašli mještani: ‘Izašao je iz šume dezorijentiran. Rekao je da se ničeg ne sjeća...‘

Drugog pilota pronašao je hrvatski branitelj iz Voćina koji je pomagao spasiocima

Pad MiG-a kod Slatine

 Icv.hr

Na području Voćina, deset kilometara od samog mjesta na teško pristupačnom terenu, u utorak se nešto prije 14 sati srušio zrakoplov Hrvatskoj ratnog zrakoplovstva MiG-21. Nakon velike potrage u kojoj su sudjelovale sve hitne službe, oba pilota su pronađena živa.

image

Pad MiG-a kod Slatine

Icv.hr

Iz MORH-a su izvijestili da se avion srušio tijekom planske obučne aktivnosti.

image

Mika Matić

Icv.hr

Prema riječima županijske vatrogasne zapovjednice Mateje Fras Venus, vatrogasci DVD-a Voćin su odmah izašli na teren te krenuli prema mjestu pada aviona, javlja portal Informativni centar Virovitica (ICV).

Vojska i policija područje gdje je pao MiG-21 su zaštitili i pristup mu nije moguć. Na mjestu događaja ostala je dežurna ekipa vatrogasaca koji paze da nešto ne bi ponovno planulo, s obzirom na to da su upravo ugasili vatru.

Ekipa portala razgovarala je s mještankom Voćina Anđom Tašić, koja je pomogla prvom pilotu. Katapultirao se iz aviona u šumu te sam krenuo potražiti pomoć.

image

Pad MiG-a kod Slatine

ICV.hr

"Izašao je iz šume dezorijentiran. Rekao je kako se ničeg ne sjeća i da je bila magla. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, koji su brzo došli i pružili mu pomoć", rekla nam je.

image

Pad MiG-a kod Slatine

Icv.hr

Drugog pilota pronašao je hrvatski branitelj Mika Matić iz Voćina, koji je pomogao spasiocima snaći se u nepristupačnom području.

image

Pad MiG-a kod Slatine

Icv.hr

"Krenuo sam pomoći jer sam vidio da helikopter prelijeće ovo područje. Ponudio sam pomoć spašavateljima jer se snalazim ovdje. Tako sam i prvi stigao do pilota. Ležao je na leđima. Živ, ali ozlijeđen", rekao je mještanin Matić.

image

Pad MiG-a kod Slatine

Icv.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:08