AFERA U ČEMINCU

Pinjuhu produžen istražni zatvor: Njegov pročelnik poslao bizarno objašnjenje o načelnikovoj uhljebljenoj svojti

Istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke

Zlatko Pinjuh

 Vlado Kos/Cropix

Na Županijskom sudu u Osijeku u petak je na još mjesec dana produljen istražni zatvor Zlatku Pinjuhu, načelniku Općine Čeminac, koji je uhićen prije mjesec dana u sklopu istrage USKOK-a kojom se njega i još tri mu bliske osobe sumnjiči da su, između ostalog, Općinu Čeminac oštetili za 426.000 kuna.

Pinjuhu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Iz Općine Čeminac, inače, u međuvremenu su nam odgovorili na upit vezano uz neprovođenje razrješenja Valentine Lovrić s funkcije ravnateljice Dječjeg vrtića ''Ivančica'', a na prijedlog Prosvjetne inspekcije o čemu smo pisali u ponedjeljak.

Lovrić je, inače, zaručnica sina nevjenčane supruge načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha.

image

Nedavno privođenje ravnateljice vrtića Valentine Lovrić, koja je zaručnica sina nevjenčane supruge načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha

Vlado Kos/Cropix

''Prema mojim saznanjima, Valentina Lovrić na dan objave Vašeg zadnjeg teksta je već bila razriješena pa nije bila ravnateljica, nego v.d. ravnatelja dječjeg vrtića i u tijeku je rok za njeno izjašnjavanje prihvaća li ili ne prihvaća otkaz ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora. Iz telefonskog razgovora s V. Lovrić i Anitom Cvitkušić prenosim Vam njihove izjave da njima dvjema ni za troškove prijevoza niti za troškove studija koje spominjete nikada do sada nije isplaćena nijedna kuna. Štoviše, kazale su da su one same sebi platile iz svog džepa trošak i da im to nikada nitko iz Vrtića ili Općine nije refundirao ili vratio.

U subotu 28. svibnja će na snagu stupiti nešto liberalniji novi Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju koji će djelomično riješiti ono što je do sada eventualno bilo sporno. Dječji vrtić, koliko mi je poznato, radi na postavljanju nove mrežne stranice. Ravnateljica Vam na druga pitanja nije mogla odgovoriti iz tehničkih razloga. Vaš e-mail sam joj po dostavi poslao u vrtić da ga vidi kada se vrati s godišnjeg odmora'', odgovorio nam je Vladimir Šplajt, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čeminac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:03