UPALJAČEM PALIO SUHU TRAVU

PIROMAN DANAS PRED DRŽAVNIM ODVJETNIŠTVOM Upaljačem namjerno palio suho travu, izazvao sedam požara, ukupno je izgorjelo čak 2500 hektara!

 
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 39-godišnjeg piromana s područja Drniša, privedenog u petak poslijepodne, PU Šibensko-kninska podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio sedam kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je 39-godišnjak u razdoblju od 4. do 28. kolovoza na području od Razvođa do Oklaja podno Promine, u sedam navrata upaljačem palio suhu travu, s namjerom da otvorenim plamenom izazove požare. Tom prilikom ugrozio je živote ljudi i imovinu većeg opsega.

Kako nam je kazala Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, ovaj 39-godišnjak sumnjiči se za izazivanje velikog požara koji je 17. i 21. kolovoza poharao planinu Prominu.

Ukupno je izgorjelo 2500 hektara površine na Promini i podno nje, uglavnom borove šume, a vatrena stihija u nekoliko navrata ugrozila je prominska sela iz kojih je tri puta bilo evakuirano stanovništvo.

Uz kaznenu prijavu, osumnjičeni 39-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, a tijekom ponedjeljka ispitat će ga Državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:01