USUSRET IZBORIMA

'PISATI O PRIMANJIMA EUROPSKIH PARLAMENTARACA JE NEPRISTOJNO' Kandidat laburista za EP Nikola Vuljanić

 Mario Pušić / CROPIX

KARLOVAC - Interesi Hrvatske se ne brane u EU. Nije tamo rat, nije to boljno polje nacija. Između Egejskog mora i Sjevernog pola ne bi smjelo biti gladnih, onih koji nemaju krov nad glavom, zdravstvenu zaštitu i onih koji se ne mogu obrazovati - rekao je to u Karlovcu Nikola Vuljanić gdje je dijelio promidžbene letke i nagovarao sugrađane da ga, odnosno njegove Hrvatske laburiste, kojima je nositelj, podrže na predstojećim izborima za Europski parlament.

Smatra da je logika velikih stranaka da što manje ljudi izađe jer si misle "naši će partijski vojnici izaći i mi ćemo ih dobiti".

- Izađite, tamo se odlučuje, odrekli smo se važnog dijela suvereniteta, potpisali smo, i ako tamo nećemo imati ljude koji će znati artikulirati stavove i potrebe nego poslušne partijske vojnike onda nam neće biti dobro - naglašava Vuljanić.

Dodaje da Europa mora biti zemlja ujedinjenih građana koji pristanu živjeti na tom kontinentu, te da imaju osjećaj solidarnosti, pripadnosti, a opet da jesmo ono što jesmo.

- Ja nikad neću biti Nijemac niti će Nijemac biti Hrvat - kaže Vuljanić.

Medije koji pišu o (pre)visokim primanjima europskih parlamentaraca je prozvao - zbog nepristojnosti.

- Plaću određuje Europski parlament, a ne hrvatska tijela i to je plaća iz europskog proračuna. Vozač iz EU parlamenta ima dvije tisuće eura plaću i iz Strasbourga ide u Köln po špeceraj jer je tamo 20 posto jeftinije. To je našim ljudima dobro poznato - kaže Vuljanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:53