OPROŠTAJ NA MIROGOJU

Pitali smo građane zašto su došli na Bandićev pogreb: ‘Znate, mene politika ni ne zanima...‘

Svi okupljeni na pogrebu s kojima smo razgovarali kažu kako su ostali šokirani kad su čuli tužnu vijest o smrti Milana Bandića
Anka Jurišić Krešić, Stela Ivanković, Slavica Švaljek, Domagoj Lovrić, Antun Čurić, Jerko Andabak
 Damir Krajač/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispraćen je u srijedu na posljednji počinak. Osim obitelji, prijatelja i kolega, na Mirogoj je došlo više tisuća ljudi kako bi odali počast preminulom gradonačelniku koji je Zagrebom vladao 21 godinu.

Svi okupljeni na pogrebu s kojima smo razgovarali kažu kako su ostali šokirani kad su čuli tužnu vijest o smrti Milana Bandića, a o pokojniku su imali samo riječi hvale.

- Došli smo odati počast gradonačelniku koji je uistinu doveo ovaj grad uz bok svjetskim metropolama. Šokiralo me da je preminuo. Pamtit ću ga po velikom srcu i želji da svima pomogne - rekao je zaposlenik javne uprave Domagoj Lovrić.

Umirovljenik Antun Čurić kaže kako je na Mirogoj došao u ime svojih kćeri.

- Moje kćeri blizanke jako ga cijene. Došao sam ovdje u njihovo ime jer one nisu mogle. Bandić je imao, kažu, neko lice za svaku potrebu, ali to je samo zato što je htio biti gradonačelnik svih građana. Takvu osobu Zagreb nije imao i neće, rekao nam je Čurić.

Umirovljenik Jerko Andabak tvrdi da nije član nijedne stranke, da ga politika ne zanima, ali...

- Došao sam otpratiti Milana Bandića na vječni počinak. Nisam mogao vjerovati kad sam čuo vijest da je preminuo. Znao sam da moram doći ovdje, izjavio je Andabak.

- Vijest nas je jako iznenadila i potresla, javili su mi u ponoć. Znam ga kao prijatelja, bio je čovjek nevjerojatne energije, znao je svoje dijagnoze, ali ih je zanemarivao. Pamtim ga kao čovjeka osjetljivog na ranjive skupine, kaže predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu Ministarstva zdravstva Anka Jurišić Kvesić.

Stela Ivanković iz Međugorja također je došla na Mirogoj odati počast Bandiću.

- Došli smo mu zahvaliti za sve dobro što je učinio. Jako nas je pogodila vijest o njegovoj smrti. Pamtit ćemo ga po mnogo dobroga i što je ljude doživljavao kao prijatelje, rekla je gospođa Stela.

Umirovljenica Slavica Švaljek objasnila je po čemu će pamtiti Bandića.

- Milan je bio velik čovjek. Za mene i za cijeli grad. Pamtit ću ga samo po dobrom koje je učinio za Zagreb i za sve nas, rekla je gospođa Švaljek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:29