MODNI ODABIR

PITALI SMO VODEĆE MODNE EKSPERTE O DRESS CODEU NOVE HRVATSKE PRVE DAME 'Nije bio potpuni promašaj, ali ne znam je li joj pristajala fluidnost haljine'

 
 AFP

Dress code ceremonije inauguracije novog predsjednika za muškarce je podrazumijevao tamna odijela i košulju, a uzvanice su trebale odabrati između koktel haljine i poslovnog kostima.

Nova prva dama, Sanja Musić Milanović, zasjala je u haljini hrvatske modne kuće Varteks. Svijetlo ružičaste boje duljine do gležnja, haljina je laskala vitkoj figuri prve dame. Osmislila ju je Varteksova dizajnerica Martina Vrdoljak i dio je njihove nove kolekcije. Prva dama outfit je upotpunila salonkama te nakitom iz nove kolekcije dizajnera Nenada Sovilja, pod nazivom Metamorphosis. Za njen prirodni make-up bila je zadužena je vizažistica Zdenka Mihelj.

- Cilj make-upa je bio osvježiti lice i samo smo naglasili oči - rekla nam je Mihelj. Za inauguraciju je odlučila znatno skratiti kosu, odabravši lepršavu frizuru koju joj je savjetovala frizerka Mirjana Švigir, vlasnica salona za ljepotu Griffe.

Pravilne crte

- Ova kraća frizura puno joj bolje pristaje jer dolaze do izražaja njene pravilne crte lica. Nova frizura je polu-bob, cilj nam je bila oštra forma laka za održavanje - rekla nam je Švigir. Cjelokupan dojam prve dame mnogi su pohvalili. - Prva dama je izgledala dostojanstveno. Boja haljine joj je savršeno pristajala uz kosu i put, a kroj je bio ležeran. Svakako pogodak! Bivša predsjednica je izgledala standardno, nije previše iskakala, što je bilo primjereno - rekao Nikica Ivančević, jedan od modnih dizajnera brenda eNVy room.

Zamjerka

Borut Mihalić, modni kritičar i stilist ipak je našao zamjerku. - Iako je bila elegantna, nekako još uvijek nisam siguran što bih rekao na outfit. Nije bio potpuni promašaj, ali ne znam je li joj pristajala fluidnost haljine koja je prejednostavna, no boja je pohvalna, apolitična boja milenijalaca - zaključio je dodavši da je Kolinda Grabar-Kitarović ipak duže u tom “biznisu” pa je sigurnija u modnom odabiru. Predsjednik Milanović odlučio se za tamnoplavo odijelo hrvatskog proizvođača i bijelu košulju, a na frizuri je bio dan ranije u salonu blizu Britanca. - Tamno plava kravata je posve svečana - smatra.

“Ceremoniji je nedostajalo radosti, svečanosti i osmijeha”

Unatoč promjeni u izboru mjesta svečane inauguracije, može se reći da je sve prošlo prema protokolu, slažu se stručnjaci za komunikaciju Ankica Mamić i Krešimir Macan te Milada Privora, bivša ravnateljica Državnog protokola i šefica protokola predsjednika Republike.

- Smatram da je ceremoniji nedostajalo radosti. Nije bilo note svečanosti, ali ne mogu reći što je točno nedostajalo. Nisam skrivala da smatram kako bi inauguracija trebala imati veći broj ljudi, ali ne daju ljudi dojam svečanosti, nešto drugo je nedostajalo - rekla nam je Privora.

Milanović je bivšoj predsjednici pritom darovao buket.

- Primopredaja buketa, emotivna za oba aktera, odvila se sa smiješkom, pristojno, čak toplije nego što sam očekivao - ističe Macan. Ankici Mamić, naglašava, na inauguraciji je nedostajalo osmijeha. (P. Plivelić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:31